Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REPORTER ANDRIJA JARAK

HDZ raspravlja o mirovinskoj reformi: "Sigurno je da će se ovaj prijedlog ministra Pavića uvelike korigirati"

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Mirovinska reforma prema premijerovim planovima trebala bi nastupiti 1. siječnja 2019., no jedno su planovi, a drugo realnost. Naime, koalicijski partneri nisu sretni ponuđenim rješenjima. A prvo treba uvjeriti same HDZ-ovce.

U vrijeme odvijanja Dnevnika Nove TV još je trajala sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a sve je pratio reporter Andrija Jarak. Na pitanje hoće li resorni ministar Marko Pavić uspjeti uvjeriti sve u ono što je naumio, Jarak je kazao kako će se morati puno potruditi, jer ne samo da su HNS i HSLS potiv toga, nego su protiv i neki članovi Predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

"Na kraju će to ispasti malo kompromisa, malo popuštanja, ne bi li se udovoljilo koalicijskim partnerima. Mirovinska reforma ne bi trebala izazvati neku krizu niti dovesti u pitanje opstojnost vladajuće koalicije, no zasigurno će se morati odustati od nekih namjera", kazao je Jarak.

Dodao je kako je puno zanimljivih tema na sjednici Predsjedništva te da su sjednicu ranije napustili ministri Lovro Kuščević i Tomo Medved, zbog drugih obveza. "Kako doznajemo, razgovara se i o tome hoće li HDZ podržati kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović, odnosno hoće li ona biti njihova kandidatkinja ili će to možda biti predsjednik Sabora Gordan Jandroković. No, u fokusu su reforme, porezna i mirovinska. U utorak će Plenković okupiti koalicijske partnere i s njima za stolom otvoreno razgovarati o toj temi, a ne ovako, putem medija, jer i jedni i drugi tvrde da ima puno krivin interpretacija.

Ono što možemo sa sigurnošću reći jest da će se uvelike korigirati prvobitna formulacija, odnosno prvobitni plan ministra Pavića", kazao je Andrija Jarak u javljanju uživo ispred sjedišta HDZ-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene