Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stoje iza svojih članova

HDZ preuzima odgovornost za devijacije koje su bile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ kao odgovorna stranka preuzima odgovornost za određene aktivnosti i devijacije koje su bile unutar stranke.

Izjavu o preuzimanju odgovornosti izjavio je glavni tajnik HDZ-a i član saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva  Milijan Brkić, nakon današnje sjednice MIP-a koji je jednoglasno odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovga zastupnika Petra Čobankovića.

Brkić je to kazao odgovarajući na novinarski upit kako će skidanje imuniteta Čobankoviću zbog slučaja 'Planinska' i suđenje bivšem predsjedniku HDZ-a i premijeru Ivi Sanaderu utjecati na HDZ.

'U svakom slučaju HDZ ima novo vodstvo i mi kao odgovorna stranka i odgovorni ljudi preuzimamo odgovornost za određene aktivnosti i devijacije koje su bile unutar stranke', rekao je.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan istaknula problem HDZ odgovorio Borzan: "Kako onda u EP gledaju na posrnulog partijca Grbina?" Slika nije dostupna Suoptuženici priznali Suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Planinska odgođeno za 22. rujna

>> MIP jednoglasno ukinuo imunitet Petru Čobankoviću

Na upit što će se u stranci dogoditi s Čobankovićem, odgovorio je da će o njegovoj političkoj budućnosti odlučiti nadležna tijela stranke.

Novinare je zanimalo i hoće li HDZ stati iza Čobankovića i Stjepana Fiolića pokaže li se da su istinite Sanaderove tvrdnje da su promijenili svoje iskaze zbog ucjena DORH-a.

'Naravno da će stati svim legitimnim i legalnim metodama u obranu svog člana i niti jedan član HDZ-a neće biti maknut sa strane ako za to ne postoje utemeljeni uvjeti. Ne bih htio špekulirati je li bilo ucjena. Ovo je uskočki predmet i nije primjerno da se komentira na ovaj način', zaključio je Brkić.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene