Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negirala krivnju

Bivša šefica HDZ-ova računovodstva 'aktivno se branila' u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena bivša šefica HDZ-ova računovodstva Branka Pavošević večeras je ispitana u USKOK-u koji je tereti zbog umiješanosti u aferi Fimi media, nakon čega je vraćena u policijsku jedinicu za zadržavanje, odakle će ujutro biti odvedena pred suca istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Po riječima njezina odvjetnika Davora Cahuna, Pavošević se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te udruživanje radi počinjenja kaznenog djela. Dodao je da je njegova branjenica iznijela 'aktivnu obranu' i negirala krivnju.

Bivša šefica računovodstva vladajuće stranke, koja je s te dužnosti smijenjena kada je revizija otkrila nepravilnosti, osumnjičena je da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, šefom Carine Mladenom Barišićem te nekoliko šefova javnih poduzeća i ministara izvlačila novac iz državnih institucija i tvrtaka preko marketinške agencije Fimi medije po kojoj je afera i dobila ime.

Barišić je, po pisanju medija, u istrazi kazao da je dio novca 'izvučen' preko Fimi medije predavao stranačkoj šefici računovodstva te da je Branka Pavošević raspolagala i stranačkim 'crnim fondom' u koji je, po vlastitom priznanju, donosio između 100 i 200 tisuća kuna na mjesec. Bivša se blagajnica, kako se neslužbeno doznaje, tereti i da nije knjižila donacije koje su HDZ-u davali mnogi poduzetnici, poput zadarskog 'kralja otpada' Mihe Zrnića Marinovića, koji je jedan od osumnjičenih za izvlačenje novca iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon noći provedene u policijskoj jedinici za zadržavanje na Oranicama Branka Pavošević sutra ujutro biti će odvedena na zagrebački Županijski sudu gdje bi sudac istrage trebao odlučiti hoće li je zadržati u istražnom zatvoru ili pustiti da se brani sa slobode.

USKOK će najvjerojatnije zatražiti da joj se jednomjesečni istražni zatvor odredi zbog mogućnosti od utjecaja na svjedoke.

Posljednje uhićenje u aferi Fimi media, u kojoj se za gotovo 100 milijuna kuna nezakonito izvučenih iz državne blagajne tereti 16 osoba, dogodilo se uoči izručenja bivšeg premijera Sanadera, prvoosumnjičenog u tom slučaju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne osjeća se krivom Bivša šefica računovodstva HDZ-a na suđenju za Fimi mediju: "Moje ranije izjave u USKOK-u bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj" Slika nije dostupna Na zahtjev USKOK-a Bivša blagajnica HDZ-a puštena iz pritvora: Postala pokajnica?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene