Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO ĆE OSVOJITI BANOVINU?

HDZ potvrdio kandidata za splitskog gradonačelnika: Gradski odbor donio jednoglasnu odluku

Zoran Đogaš bit će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita. Gradski odbor je odluku da će kandidat biti Đogaš, donio jednoglasno.

Kandidat HDZ-a na izborima za gradonačelnika u Splitu bit će Zoran Đogaš. Riječ je o neuroznanstveniku koji je bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu.

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a u četvrtak poslijepodne kao kandidata te stranke za splitskog gradonačelnika na prijevremenim izborima svih 38 članova izabralo je prof. dr. Zorana Đogaša, priopćeno je iz splitskog HDZ-a.

"Naša odgovornost je bila prepoznati potrebe građana i na izborima ponuditi kandidata koji će biti najbolje rješenje", navodi splitski HDZ u priopćenju.

Za Đogaša se ističe da je čovjek čije profesionalne i ljudske kvalitete jamče da je upravo on promjena koju Split hitno treba kako bi Grad "izvukli iz projektne blokade".

"Vjerujemo kako će građani prepoznati gospodina Đogaša kao osobu koja će donijeti prosperitet našem gradu", priopćio je splitski HDZ.

Bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Đogaš nije član HDZ-a i ta ga stranka kandidira za splitskoga gradonačelnika kao nestranačku osobu.

Dosad se nije bavio politikom pa je to njegov prvi politički angažman.
Trenutačno je Đogaš predstojnik Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja u Splitu.

Đogaš će biti gost Dnevnika Nove TV u četvrtak u 19:15, kada će uživo iz Splita govoriti o svojim planovima, ali i političkim rivalima.

Mirna Veža imenovana je u četvrtak povjerenicom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Splita, jer su izabrani splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici dali ostavke, izvješteno je iz Vlade RH u četvrtak, nakon zatvorenog dijela sjednice.

Veža je pročelnica Službe pravnih poslova zaštite i zastupanja od studenog 2018., a u splitsku Gradsku upravu došla je za mandata gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izvanredni izbori u splitu Prkić o ostavkama Puljka i dvojice zamjenika: "To je pošten i korektan čin"

Pročitajte i ovo Split KRIZA U SPLITU Prva sjednica splitskog Gradskog vijeća tek za tri tjedna. Most će imati kandidata za gradonačelnika, Ramljak neće na izvanredne izbore  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene