Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnici županijskih organizacija HDZ-a danas su se pridružili obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.


Stranačko izaslanstvo predvođeno potpredsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom položilo je vijence i zapalilo svijeće na Spomen području u Jasenovcu.

Predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Primorsko - goranske županije predvođeni predsjednikom Županijskog odbora i članom Predsjedništva HDZ-a Olegom Butkovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na otoku Grguru, a potom na Golom otoku.

Vezani članci Viktor Šimunić Viktor Šimunić: "Predsjednik lokalnog HDZ-a nam je poručio - 'Sa smećem ne želim imati posla..'" Predsjednik Milanović pao s oklopnog vozila HDZ udario po Milanoviću, podsjetio na njegov pad: "'Prekaljeni ratnik' ponovno pribjegava primitivnoj komunikaciji i lažima"

>>"Iz njihovih humaka više nikada ne smije klijati sjeme novog zla"

U ime Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije vijence je na Jazovki položilo izaslanstvo predvođeno potpredsjednikom HDZ-a i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Draženom Bošnjakovićem, a predstavnici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko - zagorske županije zapalili su svijeće kod crkve Muke Isusove i spomen grobnice u Maclju.

Iz središnjice stranke danas su pozvali vladajuće da preispitaju svoju odluku o ukidanju pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad Bleiburgom.

"Pomirba u Hrvatskoj moguća je samo ako je utemeljena na povijesnoj istini i samo se tako može preći preko podjela", ustvrdio je tajnik nacionalnog Odbora za znanost i obrazovanje na konferenciji HDZ-a optuživši vladajuće da se prema žrtvama odnose po matrici podjela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook