Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bivši čelnik AK siget

HDZ pokrenuo stegovni postupak protiv Damira Škare, prijavljenog za silovanje

Poruka Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr)
Poruka Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje 19. rujna pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba pokrenula je stegovni postupak nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje, potvrđeno je portalu DNEVNIK.hr iz HDZ-a.

Protiv Damira Škare, bivšeg olimpijskog boksača, HDZ-ova saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, pokrenut je stranački stegovni postupak, potvrđeno je portalu DNEVNIK.hr iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

Budući da je Škaro obični član HDZ-a, to je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje.

Škaro, osumnjičen za silovanje djelatnice Autokluba Siget, iznenada je iz pritvora podnio ostavku na mjesto predsjednika tog autokluba. Mjesec dana mora biti iza rešetaka kako ne bi utjecao na svjedoke ili nekoga ponovno seksualno uznemiravao ili silovao, to jest ponovio djelo.

Škaru je policija uhitila na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH. Prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje. Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama, dobila Škarinu poruku s pitanjem “Kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene