Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirao i županijski HDZ

Bizarnost u Karlovcu: HDZ-ovac sa sinom krao željezo, uhvatila ih policija

Karlovačka policija je u četvrtak objavila da je zbog sumnje u krađu u pokušaju provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu. Nije naveden identitet kradljivaca, no doznaje se da se radi o istaknutom članu lokalog HDZ-a i njegovom sinu.

Savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepan Turković (64) i sin Mijo (31) pokušali su ukrasti armaturu s gradilišta obilaznice kod Turnja.

Policija je objavila kako je postupala po dojavi te da su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 64 i 31 godinu.

"Sumnjiči ih se da su u večernjim satima 5. srpnja s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušali otuđiti armaturne šipke. Protiv osumnjičenih će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava", objavila je policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U PETAK ODLUKA O ZATVORU VIDEO Tolušića ispitali europski tužitelji, otkriveni novi detalji za što ga se tereti

Turković se redakciji DNEVNIK.hr-a nije javljao na pozive i SMS poruke, ali je za KAportal potvrdio da je postupak u tijeku i da ne može govoriti više o tome. Kazao je i da nije uhićen i da je to "ružna i gruba riječ".

U cijeloj situaciji bizarno je i to što je Turković, inače aktivan na lokalnoj političkoj sceni gdje je u 30 godina obnašao razne stranačke funkcije u HDZ-u. Bio gradski i županijski vijećnik, kao i direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovca i zadnje ravnatelj Županijske uprave za ceste. Trenutno je savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE NEGIRAO Podignuta optužnica protiv bivšeg zastupnika HDZ-a zbog prijetnje novinaru: "Znam gdje živiš..."

Izašao iz stranke

Nakon što je objavljena vijest o postupanju protiv Turkovića, on je  podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a, a stranka je u međuvremenu pokrenula i postupak njegova isključenja iz stranke, no kako je sam izašao, postupak je obustavljen.

"U međuvremenu je gospodin Stjepan Turković podnio izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a čime se obustavlja i gore navedeni postupak. Napominjemo kako gospodin Turković nije bio obnašatelj stranačkih funkcija u županijskoj i gradskoj organizaciji", rekli su iz HDZ Karlovačke županije za KAportal.

Takvo kokošarenje još nismo vidjeli

Reagirao je i karlovački SDP.

"Može li niže?

Da je netko od HDZ-ovaca uhvaćen u krađi stvarno nije nikakva novost, ali da se krade ovako bezočno, da se u po bijela dana tovari armaturno željezo s gradilišta zaobilaznice Turnja i da to radi istaknuti karlovački HDZ-ovac, zajedno sa svojim sinom, takvo kokošarenje, čini nam se, još nismo vidjeli.

Ta kleptomanija kod HDZ-a ne preže ni od čega. U početku su se pokrala zdrava poduzeća u privatizaciji, onda se kralo iz proračuna, državnog i inih lokalnih, što za strančicu što za sebe same, pa se prešlo na europski novac, a sada... armatura s gradilišta.

Pored toga svi se redom fino uhljebili do koljena sedmog, pa valjda sada, eto, iz hobija kradu. Od sebe i svojih sugrađana. Past će sada kojekakve isprike uz standardnu mantru: 'Nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže!'. A nama će reći partija i tuži i sudi - unaprijed.

Kaj god, ekipo iz HDZ-a. Mičite šape s javnog novca i naše, hrvatske, imovine. I nemojte se pitati poput vašeg pravomoćnog osuđenog i utamničenog šefa (I.S. 69): 'Pa gdje su ti HDZ-ovi lopovi? Zašto nisu u zatvoru?'.

Tu su oni među vama, samo čekamo vijesti da vidimo tko je sljedeći na redu", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednica karlovačkog SDP-a Dragica Malović, prenosi KAportal.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene