Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz HDZ-a su ministra zdravlja Rajka Ostojića prozvali 'elementarnom nepogodom' za zdravstvo.


U središnjici HDZ-a jutros je održana press konferencija bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića i Ante Čorušića, voditelja odbora za zdravstvo HDZ-a. Obojica su oštro napali ministra Ostojića te 'Plan 21' vladajuće koalicije.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Kad Butković ode u kafiće u kojima diskriminiraju članove HDZ-a, pozovite župana pa mu objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane" Premijer Andrej Plenković i Mislav Bago Plenković otkrio detalje mogućeg popuštanja mjera: "Na stolu su coffee to go i sport"

>> BOLNICE: Nemamo novca za lijekove!

>> R. Ostojić: Uskoro će i gradovi moći biti osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova'

'Rajko Ostojić je uspješan ministar zdravlja ako je u pitanju PR. No ako je u pitanju zdravstvo, onda je elementarna nepogoda. To je najgori ministar zdravstva', Rekao je Milinović.

Milinović je svoju izjavu obrazložio trenutnim stanjem u zdravstvu, odnosno produženim listama čekanja, proračunom za zdravstvo, koji je manji za 3,5 milijardi kuna te stanjem u bolnicama, odnosno nestašicom lijekova, kao i prijetnjom kolapsa čitavom zdravstvenom sustavu.

'Oni su lagali', nadovezao se Čorušić, pritom misleći na 'Plan 21' Kukuriku koalicije. naglasio je kako Vlada i Ministarstvo nemaju rješenje te istaknuo kako HDZ može bolje.

'Hrvatska nije Kirgistan', dodao je osvrćući se na jednu od mnogobrojnih stavki iz jedne od točaka 'Plana 21' pod nazivom 'Zdravlje za sve'. Radi se o zdravstvenoj skrbi za žene iz ruralnih područja uvođenjem mobilnih zdravstvenih timova. Čorušić je ocijenio kako to Hrvatskoj ne treba. Ostalu 21 stavku plana 'Zdravlja za sve' nije uspoređivao s Kirgistanom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.