Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daruvar primjer

R. Ostojić: Uskoro će i gradovi moći biti osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je nakon posjeta Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju 'Daruvarske toplice' kako će se vrlo brzo pokušati riješiti uska grla čekanja na liječenje i rehabilitaciju u toplicama.

'U rujnu i listopadu ćemo mrežu postelja u toplicama znatno promijeniti, jer su naš prvi posao pacijenti', rekao je ministar Ostojić, dodajući da je u strategiji razvoja zdravstva, koja je na javnoj raspravi, jedan od ključnih dijelova zdravstveni turizam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvarovi uređaja Dok se ministar preprucava s prethodnikom, liste čekanja i dalje duge Slika nije dostupna Ostojić o Akcijskom planu 'Karlovac i Ogulin najbolje stoje s listama čekanja'

>> Uz pomoć Županije proširene Terme Jezerčica zapošljavaju mlade ljude

Također je rekao kako je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Daruvaru prošle godine imala višak prihoda nad rashodima 1.021.000 kuna, jer se 45 posto prihoda ostvaruje izvan Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.

'Ovdje valja naglasiti odličnu suradnju lokalne uprave i bolnice, što je rezultiralo da Daruvarske toplice uđu u prestižnu mrežu europskih gradova s liječenjem termalnim vodama. U tomu je puno pomogao grad Daruvar iako lokalna uprava nije imala nikakvu zakonsku obvezu', rekao je ministar Ostojić, ističući da će se zato novim zakonskim rješenjima omogućiti i gradovima da budu osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova, što bi za gradove koji žele razvijati zdravstveni turizam bilo iznimno važno.

'Bilo bi dobro da imamo više ovakvih primjera diljem Hrvatske. Onda stolac ministra zdravlja ne bi bio ovako jako užaren kao što inače jest', kazao je Ostojić.

Ministar Ostojić obišao je i daruvarsku ispostavu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i ispostavu Zavoda za hitnu službu i Termalni vodeni park..

Rekao je kako je za pacijente i za organizaciju zdravstvene ustanove dobro da su sve službe na istome mjestu, i liječnici obiteljske medicine sa svim popratnim službama i Zavod za hitnu medicinu. (S.D.M./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene