Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Domoljubna koalicija'

FOTO Službeno je: Ruža Tomašić na listi HDZ-a za EU izbore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desna koalicija objavila je listu za predstojeće izbore za 11 zastupnika u Europskom parlamentu, koji će se održati 25. svibnja.

Ruža Tomašić, čelnica HSP AS se, unatoč protivljenju predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula, koji joj zamjera euroskepticizam i pripadnost klubu Europskih konzervativaca i reformista, našla na HDZ-ovoj listi i to na šestom mjestu. Šest joj je, tvrdi Tomašić, sretan broj.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Podsjetimo, u četvrtak je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio u Bruxellesu nakon razgovora s predsjednikom Europske pučke stanke Josephom Daulom da će lista njegove stranke pobijediti na europskim izborima, ali Karamarko nije htio odgovoriti hoće li na toj listi biti Ruža Tomašić.

VIDEO Pogledajte kako je Karamarko izbjegavao odgovoriti na pitanje o Ruži

Prva četiri mjesta pripadaju HDZ-u, na petom je HSS, na 6. mjestu je Ruža Tomašić, na 7. HDZ, na 8. HSP AS, na 9. i 10. također HDZ dok je 11. mjesto rezervirano za BUZ.

Ova je suradnja nazvana Domoljubnom koalicijom. 'Imamo formulu za pobjedu! Ova snaga nama je mora donijeti, ne samo zbog obrane tradicijskih vrijednosti u ovom društvu već i zbog diktature totalitarizma koja se ogleda u siromaštvu i gospodarskom razaranju zemlje u režiji Kukuriku koalicije. Naš prioritet je kvaliteta života u Hrvatskoj, otvaranje radnih mjesta i mjere koje će probuditi gospodarstvo. Posljednje dvije godine iz Hrvatske je iselilo 30.000 mladih, mi želimo spriječiti taj egzodus. Želimo bolji život za svakog vrijednog i poštenog građanina Hrvatske koji živi u članici Europske unije', kazao je Tomislav Karamarko.

Novinarima se obratila i Ruža Tomašić. 'Naša misija nije dopasti se strancima nego raditi za građane Republike Hrvatske i ne dopustiti drugima da odlučuju o sudbini hrvatskog čovjeka. Želimo dokazati da se hrvatska politika može voditi i pošteno', rekla je Tomašić.

 

Na pitanje novinara o medijskim nagađanjima hoće li do koalicije s Ružom Tomašić doći ili neće Tomislav Karamarko odgovorio je da su kalkulanti sada razočarani i da je ovo epilog uspješnih pregovora. Dodao je da je njegova opcija prošle godine i s manjim brojem partnera osvojila 6 mandata u Europarlamentu te da će ove godine taj uspjeh nastojati ponoviti pa i premašiti. Ruža Tomašić izjavila je da ju bog voli jer su joj prošle godine PR vodili drugi te dodala da ovo nije lista HDZ-a već koalicijska lista. (Agencija VLM/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene