Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula u 97. godini

HDZ objavio osmrtnicu Ankice Tuđman, pogledajte kako su se oprostili: "Uvijek ćete biti u našim mislima i molitvama"

Osmrtnica Ankice Tuđman
Osmrtnica Ankice Tuđman Foto: Facebook / HDZ
Hvatska demokratska zajednica (HDZ) je na svom Facebook profilu objavila svoju osmrtnicu Ankice Tuđman, supruge Franje Tuđmana, koja je umrla u četvrtak u 97. godini.

Ankica Tuđman, supruga prvog hrvatskog predsjednika, preminula je u 97. godini u četvrtak. Iz HDZ-a su na svom Facebooku objavili osmrtnicu i uputili joj posljednji pozdrav.

"Posljednji pozdrav hrabroj i čvrstoj ženi, supruzi prvog hrvatskog predsjednika", objavio je HDZ uz sliku Ankice Tuđman koja pozira ispred portreta Franje Tuđmana.

"Poštovana gospođo Tuđman, od srca Vam hvala jer ste u ključnim trenucima stvaranja hrvatske države, pokazavši neizmjerno domoljublje, bili snažan oslonac dr. Franji Tuđmanu, najvećem državniku u povijesti Hrvatske", napisao je HDZ na osmrtnici.

Zahvalili su joj i na "osnutku Humanitarne zaklade za djecu Hrvatske, koja skrbi o djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djeci iz višečlanih obitelji slabijeg imovinskog stanja".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna supruga prvog predsjednika Preminula Ankica Tuđman (96): Napustila školu i otišla u partizane, pisala Titu da spasi muža, a obilježila ju je velika afera

"Uvijek ćete biti, poštovana gospođo Tuđman, u našim mislima i molitvama", istaknuvši da dijele bol s obitelji.

Ankica Tuđma je rođena  u srpnju 1926. godine u Zagrebu, gdje se i školovala sve do odlaska u partizane 1944. godine. Iste godine upoznaje svojeg budućeg supruga Franju Tuđmana. U svibnju 1945. godine se udala za Franju Tuđmana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene