Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ocijenili su

HDZ: Nešto se krupno događa u HDSSB-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a ocijenio je kako jučerašnja neopoziva ostavka predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića i izbor novoga predsjednika Josipa Salapića govori da se nešto krupno događa u HDSSB-u.

Predsjednik županijskoga HDZ-a Davorin Bubalović upitao je na konferenciji za novinare je li, nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora, bilo potrebno imenovati novog predsjednika Županijske skupštine kad njezina dva potpredsjednika građane županije u svojemu mandatu stoje 144.000 kuna.

Čemu odvajamo novac za njihove naknade ako oni ne mogu voditi nijednu sjednicu, a do kraja ovoga mandata bit će jedna ili možda dvije skupštinske sjednice, rekao je Bubalović.

>> 'HDSSB anketama provodi psihološki pritisak na Osječane'

Politički tajnik županijskoga HDZ-a Goran Ivanović ocijenio je kako Maksimovićeva ostavka sadržava mnoge nelogičnosti, ali to govori da se, nekoliko mjeseci prije izbora, nešto krupno događa u HDSSB-u. Ocijenio je čudnim i to što je za novoga predsjednika Županijske skupštine izabran Josip Salapić, koji je tek prije nekoliko mjeseci iz HDZ-a prešao u HDSSB. Smatra kako jučerašnji događaji pokazuju da se politički okvir HDSSB-a približio krahu jer više ne daje nikakve rezultate.

Na novinarsko pitanje je li im poznato da je župan Vladimir Šišljagić na konferenciji za novinare održanoj pola sata prije njihove izvijestio da je razlog Maksimovićeva odlaska istraga koju protiv njega vodi USKOK, HDZ-ovi čelnici odgovorili su kako im to nije poznato te da je to pitanje HDSSB-a i njihovih unutarnjih odnosa. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbori u Osijeku Anto Đapić u drugom krugu izbora za župana podupire kandidata HDZ-a Slika nije dostupna HDZ optužuje 'HDSSB anketama provodi psihološki pritisak na Osječane'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene