Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ optužuje

'HDSSB anketama provodi psihološki pritisak na Osječane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkom HDZ-u optužuju HDSSB-ovce da su od grada i županije napravili palanku te da anketama koje objavljuju lokalni mediji na građane vrše psihološki pritisak.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Damir Kramarić izjavio je danas u Osijeku kako su ankete o rejtingu pojedinih gradonačelničkih kandidata, koje se objavljuju u lokalnim medijima, način na koji HDSSB pomoću tih medija manipulira građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Na konferenciji za novinare Kramarić je kazao kako HDSSB, putem lista "Glas Slavonije" i "Slavonske televizije" (STV) provodi psihološki pritisak na građane, ali da će ozbiljne ankete, koje će tek uslijediti, pokazati da rejting HDSSB-a i osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala strmoglavo pada.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

>> Đapić '90 posto spreman' kandidirati se za gradonačelnika Osijeka

Ustvrdio je kako se ti mediji financiraju i iz gradskog proračuna, budući da STV godišnje od grada dobije oko 800.000 kuna, a "Glas Slavonije" oko 400.000 kuna, te da se ne čudi "zbog čega moraju svirati i plesati, kako gazda kaže".

Promašena vlast HDSSB-a rastjerala je ozbiljne ulagače, a naš grad je postao palanka za vrijeme vladavine HDSSB-a, koja se bazira na sukobu, svađi i inatu, dodao je Kramarić.

S obzirom da je jučer pozvao državne institucije da provjere moguće nepravilnosti u poslovanju županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, Kramarić je kazao kako će u idućih mjesec dana objaviti što se sve događalo u županijskim tvrtkama, od čega će, kako tvrdi, boljeti glava Osijek i županiju te svih 37.000 nezaposlenih u toj županiji.

Na upit novinara kazao je kako postoje još tri tvrtke o kojima će govoriti te da "priča o Zavodu za javno zdravstvo još nije gotova".

Kramarić je jučer zatražio od državnih institucija da provjere poslovanje županijskoga Zavoda za javno zdravstvo u kojem se, kako tvrdi, po neslužbenim informacijama, trošio golem novac na reprezentaciju, a od župana Vladimira Šišljagića (HDSSB) zatražio je odgovor o načinu trošenja tog novca.

Na konferenciji za novinare Kramarić je rekao kako neslužbeni podaci koje su dobili iz tog zavoda, ali i iz samoga HDSSB-a, govore o rastrošnosti i bahatosti u toj ustanovi, u kojoj se na godinu na reprezentaciju navodno trošilo od 700.000 do milijun kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene