HDZ je nastavio razgovore s manjinama oko potpore vladajućoj većini. Pregovarači Zdravko Marić i Davor Ivo Stier pojedinačno su razgovarali s osam manjinskih zastupnika.


Kako doznaje Nova TV, HDZ-ovi pregovarači Zdravko Marić i Davor Ivo Stier pojedinačno su razgovarali s osam manjinskih zastupnika. Pregovara se o njihovim uvjetima za potporu Vladi. Riječ je o operativnim sastancima, koji prethode zajedničkom, a najavljen je za četvrtak s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Istodobno, u HDZ-u i u Mostu optimistični su i oko izrade četverogodišnjeg programa vlade.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon više od 4 sata završio sastanak Mosta i HDZ-a: 'Dojmovi su pozitivni' Slika nije dostupna MOST: Inzistiramo na reformskoj Vladi

'Očekujem da ćemo zajednički četverogodišnji plan imati u iduća dva tjedna. Idući ponedjeljak je sastanak oko ovih sedam točaka, kada ćemo to završiti. Nakon toga počinju razgovori o programu i ustroju buduće vlade', rekao je glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković.

'U ovim pregovorima mi smo se postavili kao i prije, čvrsto. Međutim, ako se oko bilo kog prijedloga, susretnemo s argumentom koji može promijeniti naše mišljenje ili tijek procesa koji zahtjevamo, spremni smo na to pristati', rekao je Miroslav Šimić, Most NL.