Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON IZJAVE

HDZ opleo po Milanoviću: "Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija 'neuništiva'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a su na Facebooku prozvali predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, nakon što je danas rekao da je Rusija "neuništiv protivnik".

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u petak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, nakon koje je odgovarao na pitanja novinara. Komentirao je da "Rusija nije demokracija, oni nisu kao mi, oni su neuništivi". Ovu je izjavu na društvenoj mreži Facebook osudila službena stranica HDZ-a, prozivajući predsjednika za "proruske izjave i vrijeđanje". Cijeli tekst pročitajte u nastavku.

"Zamislite da su Hrvatsku uvjeravali da je Srbija "neuništiva"?! Za čije interese Milanović radi dok poziva Ukrajince na predaju?!? Milanović ne može pobjeći od činjenice da se protivio širenju NATO saveza i prije agresije na Ukrajinu. On neprekidno osporava sankcije koje su država članice Europske unije jednoglasno usvojile protiv Rusije. A sada je otišao i korak dalje - dovodi u pitanje potrebu da ukrajinski narod brani svoju zemlju, da uopće pruža otpor ruskom agresoru!?!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "oglušuju se na zahtjeve građana" Most odbio HDZ-ov poziv: "Oni koji odu na takav razgovor kvalificiraju se kao hijene"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković SASTANAK NA VRHU Plenković o Milanoviću: "Već pola godine zastupa stavove Moskve, a ne Hrvatske. To je velika sramota i ogromna politička neodgovornost"

"Zamislimo samo kako bi se Hrvati osjećali da im je 90-ih netko poručivao: Nastavite li se boriti za slobodu, izgubit ćete, jer je Miloševićev velikosrpski režim "brojniji" i "jači"? Jer je Srbija "neuništiva", kako to danas uvjerava Milanović dok se divi Rusiji".

"Svojim proruskim izjavama i vrijeđanjem svih ostalih zemalja koje ne dijele njegov stav Milanović nimalo ne pomaže Hrvatskoj, a kamoli Hrvatima u BiH, već ih sramoti i izolira na europskoj razini. On sam sebe "denuncira" pred drugim liderima i čini irelevantnim".

"Kako možeš pomoći svom narodu ako sve okrećeš protiv sebe?
Ovakvo kontinuirano opravdavanje agresije ruskog režima, kojim ustrajno nanosi štetu Hrvatskoj, iznova otvara puno upitnika - Za čije to interese radi Milanović?", napisali su na svom profilu. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene