Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Princip 'staro za novo'

HDZ kupio BMW za 580 tisuća eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok premijer Sanader poziva na znoj, krv i suze, njegova je stranka HDZ kupila najnoviju BMW-ovu limuzinu serije 7.

Stranačko vodstvo potvrdilo je kupnju, ali nisu htjeli navesti cijenu. No, portal Index piše o nevjerojatnoj cijeni od 580 tisuća eura, odnosno više od četiri milijuna kuna. To znači da je stranačka limuzina potpuno blindirana i zaštićena od metaka, granata i raketa, a navodno je sigurna i pod vodom, kako tvrdi Index. BMW je kupljen krajem prošle godine, a registriran je u siječnju ove godine.

Pročitajte i ovo sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika Prosvjed protiv AfD-a u Njemačkoj - 2 Ekstremisti izazvali buru Proključalo u moćnoj europskoj zemlji, kancelar poslao upozorenje: "Moramo se suprotstaviti tim fanaticima"

>> VIDEO: Sanaderov vozač udario teglu

Nedugo nakon što je plaćeno osiguranje auto je zagreban o žardinjeru u Mokricama na sastanku Sanadera sa slovenskim premijerom Pahorom. U HDZ-u su potvrdili da je BMW kupljen stranačkim novcem, ali ako je suditi po golemoj cijeni vladajuća stranka nije štedjela.

Mehun: HDZ-ov BMW zamijenjen je po principu 'staro za novo'

Glasnogovornik Vlade RH Zlatko Mehun opovrgnuo je tvrdnje da je premijer dr. Ivo Sanader za svoje potrebe na račun HDZ-a kupio novi automobil, vrijedan više od četiri milijuna kuna, objasnivši kako je riječ o zamjeni automobila kupljenog prije nekoliko godina.

Mehun je u izjavi istaknuo kako se premijer već godinama vozi u BMW-u serije 7, koji je stranka kupila za potrebe prijevoza predsjednika još prije nego je dr. Sanader došao na čelo Vlade. Taj je automobil bez naknade stavljen na raspolaganje MUP-u, budući da je premijer štićena osoba, a stručne su službe prošle godine procijenile da je auto prošao puno kilometara te da bi njegovo održavanje koštalo više nego li zamjena.

Jarnjak: U HDZ-u se voze stari automobili

'Stari je automobil zamijenjen novim, koji je po istom principu, također bez naknade, stavljen na raspolaganje MUP-u', rekao je glasnogovornik Mehun. Naglasio je kako dr. Sanader taj auto koristi i za stranačke aktivnosti, te da mu stranka, a ne država, pokriva putne troškove. Koliko je stranka doplatila za zamjenu vozila po principu 'staro za novo' Vladin glasnogovornik nema informaciju, a kazao je i da je vrijednost samog automobila tajna, jer se koristi za prijevoz štićene osobe.

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak novinarima je u Hrvatskom saboru kazao kako nije istina da se vozni park stranke sastoji od mnoštva novih i skupocjenih automobila. Rekao je kako HDZ ima vozila raznih kategorija i godišta, primjerice od onih starih 14 ili pak šest godina, do škode octavie kupljene prošlo ljeto te spomenutog BMW-a.

U HDZ-u i Vladi RH uvjereni su kako je riječ o pokušaju stvaranja afere ni iz čega, u trenutku kada je prijedlog rebalansa državnog proračuna prošao bez ozbiljnije kritike, a dio sindikata javnih službi pristao na smanjivanje plaća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene