Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu vidjeti vrijedne umjetnine

HAZU ponovno otvorio vrata građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti otvorila je svoja vrata za građane.

Bašćanska ploča, djela uglednih svjetskih slikara, jedini primjerak prvog hrvatskog romana, svjetski unikat, Akademija je prava riznica znanja s gotovo pola milijuna knjiga. 'Nešto što ne postoji nigdje, ni u jednoj drugoj knjižnici u svijetu je knjipa Petra Zoranića, 'Planine'. Izdanje iz 1569. godine nalazi se baš tu', kaže upraviteljica knjižnice HAZU Vedrana Juričić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iznenađeni znanstvenom razinom Hrvatski akademici odgovorili na Deklaraciju o granicama srpskog jezika: "Sastavljena je u okviru velikosrpske politke..." Andrija Jarak OVRŠENA BUKOVČEVA SLIKA Novi skandal na kulturnoj sceni: "Ovo je crni petak za kulturu koja je kod nas na zadnjem mjestu"

U Strossmayerovoj galeriji nalaze se biseri europskog slikarstva. Fra Angelico, Giovanni Bellini, Andrija Medulić, Federico Benković. Djela su obišla i svjetske galerije. Jedinstvena je i Guamerijeva violina, jedna od najskupljih na svijetu.

>> HAZU otvorio vrata građanima

Zavirite li u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti pronaći ćete pravo blago kulturne i znanstvene baštine. 'Jednu zemlju čini narod i institucije, koje su zapravo i reprezentanti vrijednosti toga naroda. Hrvatska akademija je jedna od takvih institucija. Ona u isto vrijeme čuva prošlosti i stvara budućnost', kaže akademik Boris Magaš.

Akademija je otvorila svoja vrata. Ono najbolje što imamo, možete i sami pogledati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene