Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki dojmovi

HAZU otvorio vrata građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put Hrvatska Akademija znanosti i umjetnosti otvorila je građanima svoja vrata.

Svi zainteresirani mogu upoznati akademike i područja kojima se bave - od društvenih do prirodnih znanosti. Također, uz stručno tumačenje mogu saznati sve o Baščanskoj ploči, kao i salonima za primanja uglednih gostiju - poput predsjednika, stranih državnih dužnosnika i članova kraljevskih obitelji.

Pročitajte i ovo Besplatna sljemenska žičara - 1 Svi na Sljeme Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto" Tomislav Tomašević "Trebaju se zapitati" Tomašević komentirao ostavku Vučemilović: "Most će treći put dovesti HDZ na vlast"

Najveća atrakcija bio je koncert na čuvenoj violini King, koja je prije dvije godine restaurirana i čija je vrijednost neprocjenjiva. Osim u Zagrebu, Dani otvorenih vrata su i u drugim ustanovama i gradovima s kojima HAZU surađuje.

'Naš je cilj da ne samo da se vidi nešto konkretno nego da građani osjete i vrlo je dobar odaziv. Dakle, građani su, ja mogu reći, oduševljeni. Kažu nam da oni tu žive cijeli život, ali da nikada nisu ušli u Akademiju i to ih je jako dojmilo', rekao je Zvonko Kustić, predsjednik HAZU-a.

'Stvarno fantastično! Ostanete nekako nijemi', rekla je jedna oduševljena posjetiteljica. Zbog velikog odaziva, u Akademiji su zaključili da su Dani otvorenih vrata pun pogodak. Već razmišljaju kada će biti sljedeći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene