Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije 27 godina Indiana Jones, lik koji je tumačio Harrison Ford, prvi put se pojavio na zaslonima pucketajući bičem i stresajući prašinu sa svog pustenog šešira, pošto je neozlijeđen svladao smrtnu pogibao. Filmski junak vraća se u svojoj 65. godini.


"Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje", četvrti nastavak niza koji je počeo 1981. s "Otimačima izgubljenog kovčega", pojavit će se u svjetskim kinodvoranama 22. svibnja.

Vezani članci Slika nije dostupna Sean Connery odbio ulogu u novom Indiani Jonesu Slika nije dostupna Harrison Ford spreman za Indianu Jonesa

Harrison Ford u tom filmu u režiji Stevena Spielberga i produkciji Georgea Lucasa, opet nastupa u ulozi namrgođenog i energičnog arheologa koju je zadnji put tumačio 1989. uz glumicu Cate Blanchett. Nešto više bora na njegovu licu i sijedih vlasi ne bi trebali proći nezapaženo kod gledatelja.

Novi Indiana Jones trebao bi Harrisonu Fordu pomoći da se uspješno vrati na filmsku pozornicu nakon nešto slabijih ostvarenja posljednjih godina u filmovima "Hollywood Homicide", "Firewall" i "Tajna podmornice K-19".

Ford je po završetku snimanja novog Indiane izjavio da mu je potreban dobar odmor jer je većinu opasnih prizora snimao bez kaskadera.