Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMJENA MOSTOVIH MINISTARA

SDP traži nove izbore: "Po drugi put u godinu dana Hrvatska je talac jednoga čovjeka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ono što sad očekujemo je odgovornost Plenkovića, da sazove nove izbore, jer ovo nema nikakva smisla", izjavio je Siniša Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić zatražio je danas, nakon što je premijer Andrej Plenković smijenio trojicu Mostovih ministara, raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

"Ono što sad očekujemo je odgovornost Plenkovića, da sazove nove izbore, jer ovo nema nikakva smisla", izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.

Ocijenio je da se ponavlja priča kakva je bila prije godinu dana s tadašnjim premijerom Timom Oreškovićem i njegovom nefunkcionalnom Vladom. "Ovo je sve jedna velika lakrdija i sramota", ocijenio je Hajdaš Dončić opetujući kako su se potvrdile SDP-ove ocjene da aktualna Vlada ne funkcionira od početka jer su prevladali partikularni interesi.

Plenković je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostovih ministara - Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, prenosi Hina.

Njegov stranački kolega Arsen Bauk kazao je za Novu TV: "Po drugi put u godinu dana Hrvatska je talac jednoga čovjeka - prvi put Tomislava Karamarka, drugi put Zdravka Marića. Hrvatska trpi posljedice drugog lošeg braka HDZ-a i Mosta, opet zbog opterećenosti aferama jednog člana Vlade. SDP je spreman preuzeti odgovornost u svakom trenutku da zamjeni ovu lošu Vladu".

Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik HNS-a, kazao je kako HDZ sada ima veliku odgovornost da dođe pred Hrvatski sabor, obrazloži svoje poteze i provjeri podržava li ga veći dio zastupnika ili se određuje novi datum izbora. Anka Mrak Taritaš kazala je pak: "HNS neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima o kojima će se vjerojatno već krenuti šuškati. Mi u tome ne sudjelujemo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene