Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ali hoće katamarani

Hajdaš Dončić: Neće poskupjeti trajektne linije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dočić rekao je da neće poskupljivati trajektne linije već brze katamaranske.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić izjavio je danas da nema informaciju o poskupljenju trajektnih linija o kojemu su izvijestili neki mediji, a ustvrdio je da je u prijedlogu usklađivanja cijena Agencije za javni obalni linijski prijevoz predviđena tek minimalna korekcija cijena brzih katamaranskih linija.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Grah skuplji od mesa - 3 Inflatorni šok Nekad težačka namirnica danas je skuplja od mesa! Na tržnicama vlada potpuni kaos, sve prate i tajni kupci

Dio medija jučer je izvijestio da će putničke karte na brodskim i brzobrodskim linijama od 1. lipnja otočanima poskupjeti za 20 posto, a ostalim putnicima između 40 i 173 posto, jer je Agencija dobila znatno manje novca za subvencioniranje brodskih linija.

>> Država nema novca: Karte do otoka još skuplje!

'Usklađivanje radi Agencija za javni obalni linijski prijevoz i njihov prijedlog usklađivanja svodi se isključivo na brze katamaranske linije, što nisu trajektne linije. Na trajektnim linijama, cijene za otočane u najvećem broju slučajeva ostaju iste. Moguće su na katamaranima minimalne korekcije cijena, ali apsolutno poštujemo prava otočana', rekao je Hajdaš Dončić. 

Agencija za obalni linijski pomorski promet priopćila je danas da je prijedlog povećanja cijena zasnovan na detaljnoj analizi, cijene su usklađene za cijeli Jadran te je planirano povećanje cijena od 26,8 posto u izvansezonskom i 50,3 posto u sezonskom razdoblju pri čemu bi cijene povlaštenih karata za otočane bile prosječno veće za 11,6 posto. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene