Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dugoročne investicije'

Hajdaš Dončić kreće u potragu za koncesionarima autocesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratkom ministara Dončića u radne klupe kreće i veliki privatizacijski val državnih tvrtki. Na prodaju ide Croatia Airlines. Domaći avioprijevoznik pridružit će se tako HŽ Cargu, Croatia osiguranju i Hrvatskoj poštanskoj banci koji čekaju svoje kupce.

Kreće potraga za koncesionarom autocesta, a prema najavama iz Vlade, u utrku će se uključiti i domaći mirovinski fondovi. 'Ulaganja mirovinskih fondova su dugoročna. Ulagati u projekt autocesta je isto dugoročna investicija, to nije nešto što unaprijed i 'ad hoc' treba isključiti', rekao je potpredsjednik Vlade, Branko Grćić.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine

>> Grčić angažirao profesionalne 'lovce' na projekte EU

'Važno je da hrvatski mirovinski fondovi imaju višak kapitala na tržištu. Da su upravo ulaganja u infrastrukturu zapravo dugoročna, ulaganja su ona koja mogu ostvarivati jedan prihod od 4 do 5 posto što vam zapravo onda supstituira trošak inflacije. To znači da je u ovom trenutku vaš novac, odnosno naš novac siguran. Dakle, novac će biti očuvan i bit će ga u dugom roku za isplatu mirovina', objašnjava ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene