Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje granice

Hadžić: Ratifikacija dokaz ozbiljnog pristupa hrvatske Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najava premijera Milanovića kako će sporazum o granici s BiH biti upućen u saborsku proceduru radi ratifikacije, dokaz je da Vlada Hrvatske ozbiljno pristupa definiranju državne granice.

Najava hrvatskog premijera Zorana Milanovića kako će sporazum o granici s Bosnom i Hercegovinom, kojega su 1999. godine potpisali tadašnji predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović uskoro biti upućen u saborsku proceduru radi ratifikacije, dokaz je da Vlada Hrvatske vrlo ozbiljno pristupa pitanju definiranja državne granice, ocijenio je ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić.

U izjavi koju u utorak prenosi sarajevski 'Dnevni avaz' Hadžić je kazao kako ne vidi da iz ovoga može nastati bilo kakav problem, posebice zbog opredjeljenja za gradnju dobrosusjedskih odnosa, kao i zbog činjenice da je to prioritet.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara" Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode

>> Prijedlog rješenja granice na moru s BiH: 'Proglasite područje od posebnog interesa za RH'

'Što se nas (BiH) tiče, mi svoje znamo. Za nas je prihvatljivo samo da su oba otočića, Mali i Veliki Školj, bosanskohercegovačka, kao i vrh poluotoka Klek', kazao je Hadžić. Komentirajući prijepore oko sporazuma o granici koji se javljaju unutar Hrvatske, Hadžić je kazao kako kako to nema utjecaja na politiku BiH.

'Sve ono što je unutarnja rasprava u Hrvatskoj ne odražava se na stanje u BiH niti nas zanima', kazao je ministra prometa i komunikacija BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene