Radovi na cesti, ilustracija
Radovi na cesti, ilustracija Foto: Ivica Galovic/Pixsell

Hrvatske autoceste su objavljivanjem savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima i javnog natječaja za izvođače radova, pokrenule aktivnosti za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, posljednje dionice od Lekenika do čvora Siska, priopćeno je iz HAC-a.


Nakon okončanja savjetovanja 2. ožujka izrađeno je izvješće. Time su se stekli uvjeti za nastavak postupka u kojemu je 3. ožujka u Elektroničkom oglasniku javne nabave i Europskom oglasniku javne nabave objavljen javni natječaj za izvođača radova.

Vezani članci Vozila hitne pomoći Medicinski tehničar Hitne ogorčen zbog nevjerojatnih nelogičnosti u sustavu: "Ozlijeđeni nas gledaju kako prolazimo pokraj njih iz suprotnog smjera..." Spajanje Pelješkog mosta - 1 VIDEO Objavljena impresivna snimka spajanja Pelješkog mosta: Pogledajte kako je to izgledalo na mjestu događaja

Procijenjena vrijednost radova izgradnje i opremanja kompletne dionice od Lekenika do čvora Sisak je 300 milijuna kuna, a rok izvođenja radova je dvije godine. Dionica Lekenik - Sisak duljine je 10,9 kilometara.

Hrvatske ceste ishodile su građevinsku dozvolu. Trenutno su u tijeku radovi na izmještanju instalacija. Do sada je realizirano radova u vrijednosti od 17,7 milijuna kuna od ukupno 23 milijuna kuna. Ti radovi trebali bi biti gotovi do kraja ove godine.

U tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na navedenoj dionici. Procijenjeni trošak je cca 25 milijuna kuna. Javna nabava usluge nadzora nad radovima čija je procijenjena vrijednost 7,5 milijuna kuna u planu je za travanj ove godine.

Na dnevnom redu sjednice Vlade

Vlada je o završetku radova raspravljala 4. veljače. Prijedlog zaključka o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionice Lekenik - Sisak bio je na dnevnom redu sjednice.

Premijer Andrej Plenković ranije je najavio da će se na sjednici Vlade zadužiti HAC za raspisivanje natječaja do kraja veljače, za završetak izgradnje autoceste do Siska. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 300 milijuna kuna, a projekt je jedan od ključnih koraka za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.

Autocesta A11, od Zagreba do Siska, planirane dužine 47,5 kilometara, počela se graditi 2006. godine. Kad bude završena, omogućit će da se od Siska do Zagreba dođe za dvadesetak minuta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju