Kamion-hladnjača, prometna nesreća (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Kamion-hladnjača, prometna nesreća (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Za jednog djelatnika za kojeg je utvrđena teža povreda obveza iz ugovora o radu izrečena je mjera pisanog upozorenja pred otkaz te premještaj na znatno niže radno mjesto.


Nakon što je objavljeno kako su neki radnici HAC-a koji su sudjelovali u raščišćavanju mjesta prometne nesreće kod čvora Jakuševac otuđili dio rasutog mesa iz kamiona-hladnjače, oglasila se i Uprava Hrvatskih autocesta održavanja i naplata cestarine.

"Nakon prometne nesreće koja se dogodila 14. listopada 2016. godine na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac unutarnja kontrola utvrdila je nepravilnosti u postupanju pet radnika koji su sudjelovali u raščišćavanju kolnika nakon nesreće. Uprava HAC ONC-a na temelju nalaza unutarnje kontrole i provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika donijela je odluku o sankcijama za navedene radnike.

Za četiri radnika izrečeno je pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu te uskrata od plaće u visini od 15%. Za jednog djelatnika za kojeg je utvrđena teža povreda obveza iz Ugovora o radu, izrečena je mjera pisanog upozorenja pred otkaz Ugovora o radu te premještaj na znatno niže radno mjesto.

Ovom prilikom još jednom želimo istaknuti kako Uprava Društva i ostali radnici osuđuju neprimjereno ponašanje nekolicine radnika čak iako je učinjeno nepromišljeno, a posljedica čega je narušavanje ugleda poslodavca", istaknuto je u priopćenju.

Podsjetimo, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić kazao je za Dnevnik.hr ranije danas kako se odluka Uprave očekuje idućeg tjedna, no čini se da je ona ipak ekspresno donesena.

Stanić je tom prilikom i demantirao napise u nekim medijima da su radnici rasuto meso otuđili dok su ondje još bila tijela osoba smrtno stradalih u nesreći, vozača i suvozača kamiona.