Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODNOSILI S MJESTA NESREĆE

"TO MESO BILO JE OTPAD OTPADA" Mijat Stanić o potezu radnika HAC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata i šef Radničkog vijeća HAC-a, istaknuo je da je netočan podatak kako su djelatnici HAC-a meso otuđili pokraj tijela stradalih, a što je objavljeno u nekim medijima.

Strašna prometna nesreća koja se dogodila sredinom listopada na autocesti kod čvora Jakuševac, kad se kamion-hladnjača zabio u stup nadvožnjaka, pri čemu su poginuli i vozač i suvozač, ovih je dana iznova zgrozila Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Slika nije dostupna OPOMENE PRED OTKAZ I SMANJENJE PLAĆE HAC o kaznama za djelatnike koji su krali meso s mjesta nesreće

Naime, po informacijama koje su procurile u medije, djelatnici HAC-a koji su trebali osloboditi cestu od olupine kamiona odnijeli su suhomesnate proizvode i meso koje je prevozio, a koje je bilo razasuto po cesti.

To nam je potvrdio i Mijat Stanić, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata i šef Radničkog vijeća HAC-a. No, istaknuo je da je netočan podatak kako su djelatnici HAC-a meso otuđili pokraj tijela stradalih, a što je objavljeno u nekim medijima.

"Ovo su zadnje informacije koje imam: nakon te stravične nesreće na teren su izašli policija i hitna pomoć, a poslije njih došla i neovisna služba koja je odnijela veliku većinu razbacanog mesa te ga prevezla na uništavanje. Petero radnika HAC-a potom je pokupilo ostatke mesa koji su bili ostavljeni na cesti, a koji nisu imali više nikakvu vrijednost. Dapače, ako ga se konzumira moglo bi uzrokovati i zdravstvene tegobe.

Ističem da osuđujem takvo ponašanje, to nije dobra poruka i takve se stvari ne bi smjele događati. S druge strane, neki su ljudi u našoj firmi u teškoj socijalnoj situaciji. Ne znam točno o kojim je radnicima ovdje riječ, ali u HAC-u ima 300 radnika koji su blokirani. Tako da ovakvo što, ponavljam, oštro osuđujem, ali i razumijem one koji su to učinili zbog teške socijalne situacije.

Riječ je bila o mesu koje je otpad otpada, ono zasigurno nije bio dalje prodavano. Po mojim saznanjima, unutarnja kontrola odmah je počela postupak protiv tih pet radnika, a sada Uprava prikuplja sve informacije i idućeg tjedna donijet će odluku o kazni.

Sindikat smatra da kazna treba biti pravična, a ne potaknuta medijskim napisima pa se stoga neće miješati dok Uprava ne donese odluku", istaknuo je Stanić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene