Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana otkad je pušten u promet

HAC i dalje plaća za radove na preplaćenom tunelu Sv. Rok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuneli Sveti Rok i Mala Kapela pred godinu dana su pušteni u promet, a HAC i dalje plaća milijune za radove, koji su odavno odrađeni.

Preplaćenim tunelima Sveti Rok i Mala Kapela već se godinu dana normalno vozi. Pola je godine prošlo i otkad su čelnici Hrvatskih autocesta optuženi za malverzacije za njihovo bojenje. No HAC još uvijek plaća radove i to Hidroelektri i Konstruktoru, kojima je za dodatne radove na lijevoj cijevi, uključujući i PDV, isplaćeno 27,3 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident u tunelu Mala Kapela 'Mislio sam da je eksplozija, a onda smo svi oglušili' Slika nije dostupna Čudnog li čuda Baš dan prije izbora otvaraju se druge cijevi tunela

Ti radovi su već odavno obavljeni, iako su trebali trajati 18 mjeseci. Zbog ranijeg završetka, i to u ožujku prošle godine, oni su dobili i bonus od 9, 6 milijuna kuna. Ugovor o dodatnim radovima je potpisan pred mjesec dana. Ivica Mlinarević, iz sektora za građenje, za Poslovni je rekao kako se ne radi o novim poslovima, nego o završnom obračunu za već davno odrađene radove, koje je trebalo platiti još u rujnu, ali se zbog događanja u HAC-u sve odužilo. Prema njegovim riječima, to je posljednji ugovor kojim se plaća za cijevi u tunelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene