Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve je u znaku priprema za doček Nove godine, pa je tako i pojačan promet na graničnim prijelazima. Tijekom posljednja dva dana u Hrvatsku je ušlo gotovo 300 tisuća ljudi.


U Hrvatsku se danas ulazilo u kolonama. Policajci i carinici imali su pune ruke posla. ‘U prijepodnevnim satima pojačano se odvijala kolona na izlazu iz Republike Hrvatske i na ulazu u vidu dolaska stranih posjetitelja’, kaže nam Gabrijela Kinkela, voditeljica smjene GP Pasjak.

Vezani članci Granica na Tirolu Lančano pooštravanje mjera na granicama zbog novog soja korone stvorilo velike zastoje, vozači su bijesni Franjo Janković iz Postaje granične policije Bregana Na ulaz u Hrvatsku se čeka u kolonama, iz policije poručuju: "Informirajte se o svemu što će se od vas tražiti"

Turisti su nestrpljivi i jedva čekaju stići na odredište. Sudeći po registarskim oznakama na granici najbrojniji gosti biti će Talijani i Slovenci. ‘Za doček Nove godine bit ćemo u Zagrebu, to je jedina europska metropola u kojoj još nismo dočekali Novu godinu’, kaže Talijan Gisueppe Dacerego koji će sa suprugom boraviti u hrvatskoj metropoli.

>> Slab odaziv za osmišljavanje jeftinijih aranžmana za domaće goste

>> Pred nama rekordna turistička sezona?

Hotelijeri na Sjevernom Jadranu zadovoljno trljaju ruke. ‘Hotel je popunjen za ove praznike novogodišnje, na doček se odazvao dosta velik broj naših sugrađana i nadamo se jednoj lijepoj i ugodnoj novogodišnjoj noći’, govori Željko Dijan, direktor opatijskog hotela Kvarner.

Gosti koji su se odlučili za doček u Hrvatskoj zadovoljni su uslugom i atmosferom. ‘Položaj Opatije je odličan, može se uživati u povijesti i dobro provesti’, objašnjava Nadia Colombo, gošća iz Italije.

Ako je suditi po broju turista koji nam i u krizna vremena stižu na doček Nove godine i ova će turistička sezona rušiti sve rekorde.