Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolji od europskog prosjeka

Pred nama rekordna turistička sezona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova bi turistička sezona trebala nadmašiti i rekordnu 2008. godinu.

Po treći smo put bolji od europskoga prosjeka i još smo povećali svoj tržišni udio, što nas svrstava među turistički uspješne europske zemlje.

Pročitajte i ovo Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!" Turistička sezona, ilustracija - 2 Podatci Porezne uprave Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni"

Božićni i novogodišnji blagdani lijepo bi mogli zaokružiti uspješnu turističku sezonu. 'Najave za blagdane su dobre. Mnogi hoteli će se otvoriti i primiti agencijske goste i moram reći da će to biti nadam se lijepi završetak dobre turističke godine', rekao je ministar Bajs.

Brojke su ove godine razveselile opatijce. Gotovo svi parametri bilježe rast, a slično će biti i na samome kraju godine.'Bit će otvoreno gotovo 20-ak hotela i raduje nas što i hoteli koji će biti otvoreni su već sada gotovo rasprodani', rekla je jasna Dorčić Sanković, direktorica TZ Opatije. 

>> Jesen nije otjerala goste s juga Hrvatske

Stalno se radi na poboljšanjima, pa su tako podijeljene prve potvrde o položenom stručnom ispitu koji prema novome zakonu moraju polagati gotovo svi zaposlenici u turističkim uredima. Do Nove godine trebao bi nam stići i jedanaestmilijunti turist.

'Najave za blagdane su dobre. Mnogi hoteli će se otvoriti i primiti agencijske goste i moram reći da će to biti nadam se lijepi završetak dobre turističke godine', rekao je ministar turizma Damir Bajs.

Veselje Dubrovčanima pak donekle kvari činjenica kako se sve više njihovih gostiju za aranžmane odlučuje u posljednji trenutak. 'Bilo bi logično da već svi znamo kakvo je stanje, međutim, s obzirom da je ovo posebno tržište, posebna su tržišta koja gravitiraju Dubrovniku za Novu godinu. Mi još ne znamo pravo stanje. Zadnji pet dana iza Božića pa nadalje će se pravo stanje znati', rekla je Erna Dilberović, direktorica hotela park.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene