Na koferenciji Dan velikih planova tjednika Lider, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić i predsjednik Republike Zoran Milanović u svojim govorima napomenuli su kako je Hrvatska previše ovisna o turizmu te u idućim godinama mora jačati domaću proizvodnju i izvoz.

Galerija


Guverner HNB-a Boris Vujčić osvrnuo se na uvođenje eura. Rekao je kako je ulazak u europski tečajni mehanizam u vrijeme koronakrize velik uspjeh.

Vezani članci Tomislav Ćorić - 1 Bivši ministar progovorio o pritiscima zbog projekta Krš-Pađene: "Ćorić shvaća hrvatski narod doista neukim i čak bedastim..." Mislav Bago i Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) Guverner Vujčić ekskluzivno za Novu TV: "Građani mogu očekivati još niže kamatne stope na kredite, ali..."

Otkrio je i po kojem bismo tečaju mogli zamijeniti kunu za euro.

"Što se tečaja tiče, on je sada određen na paritet od 7,5345, kao što znate i to je tečaj koji ćemo mi, odnosno s malim oscilacijama oko njega, održavati sve do ulaska u eurozonu. Drugim riječima, to je tečaj koji je vrlo vjerojatno, ne i sigurno tečaj našeg ulaska u euro", objasnio je Vujčić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr