Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gudelj ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće osječkoga Županijskoga suda odbilo je kao neosnovan prijedlog da se ukine pritvor Antunu Gudelju, optuženom za ubojstvo nekadašnjeg načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i još dviju osoba u srpnju 1991. godine.

U današnjem priopćenju izvanraspravno vijeće navodi kako je prijedlog Gudeljevih odvjetnika odbijen kao neosnovan jer je optuženik Gudelj u pritvoru u Republici Hrvatskoj proveo ukupno jednu godinu i pet mjeseci, te da stoga maksimalno vrijeme trajanja pritvora, propisano čl. 109 Zakona o kaznenom postupku, do sada nije isteklo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na suđenju Antunu Gudelju svjedočio Zlatko Kramarić Slika nije dostupna Antun Gudelj traži puštanje na slobodu

Vijeće je donijelo odluku na temelju shvaćanja ovog suda i rješenja Vrhovnoga suda RH, po kojem se ekstradicijski pritvor u stranoj državi ne uračunava u maksimalno trajanje pritvora određenog pred domaćim sudovima, navodi se u priopćenju. Gudelj je u dva navrata uhićivan u Njemačkoj i Australiji.

Gudeljevi odvjetnici podnijeli su prijedlog za ukidanje pritvora
smatrajući da je u pritvoru proveo više od dvije i pol godine te da je istekao maksimalan pritvor od dvije godine, koliko je zakonski predviđeno za to kažnjivo djelo.

Na tu odluku stranke nemaju pravo žalbe, a predsjednik raspravnog vijeća zakazao je prvu raspravu za 9. listopada ove godine, stoji u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene