Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama.


Zaposlenici Agrokora od danas umjesto u poslovnom tornju Cibona rade u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1, stoji u priopćenju Agrokorove službe za odnose s medijima, koje potpisuje Ana Ciglenečki.

Vezani članci Martina Dalić i Andrej Plenković (Foto: Pixell) Plenković s vjerovnicima: Hoće li danas objaviti nasljednika Ante Ramljaka u Agrokoru? Ivica Todorić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Ivica Todorić podnio novu kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka

"Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. Broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas je gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku.

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima.

Što se moguće prodaje tiče, ona je otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali ukoliko se pojavi ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine. Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 m²", navodi se u priopćenju.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju