Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedište Agrokora u Ciboninu tornju uskoro bi moglo promijeniti adresu. Time bi završila i Todorićeva vizija nadogradnje korporativnog imidža kompanije, kako ju je zamislio 2000. godine, kad je i ušao u prostor jedne od najprepoznativljijih zagrebačkih građevina.


Kako doznaje Jutarnji list, privremena Uprava Agrokora mogla bi napustiti sjedište u Ciboninu tornju, a o preseljenju se razmišlja već neko vrijeme. Plan tog preseljenja trebao bi izaći u javnost u narednih desetak dana.

Vezani članci Ivica Todorić odgovara na pitanja Josipe Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Produljena istraga u slučaju Agrokor, okončat će se u svibnju 2019. Ivica Todorić nakon odluke o izručenju (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Sud u Londonu odlučio: Ivica Todorić bit će izručen Hrvatskoj: ''Malo sam razočaran, ali idem dalje u fight''

Kao jedna od mogućih lokacija novog sjedišta spominje se upravna zgrada Konzuma na Žitnjaku.

Ivica Todorić preselio je sjedište Agrokora u Cibonin toranj još 4. siječnja 2000. godine, samo dan nakon parlamentarnih izbora i velikih političkih promjena u Hrvatskoj.

Todorić je 14 katova u Ciboninu tornju kupio od tvrtke Astra za ukupno 15,6 milijuna maraka, prema ugovoru sklopljenom 1. siječnja 2000. godine.

Cibonin toranj djelo je arhitekata Ivana Piteše, Marijana Hržića i Borislava Šebetića, a izvođač radova bila je tvrtka Vladimir Gortan. Čitav kompleks završen je uoči zagrebačke Univerzijade 1987. godine, no prva useljenja u toranj dogodila su se tek 1990. godine.