Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVIJESTILI IZ HZJZ-a

Gripa stigla u Hrvatsku, jedna dalmatinska županija znatno odskače po broju oboljelih

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP
Prevladava virus gripe tip A, i to većinom podtip A/H1N1, izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sezona gripe već je počela, no broj oboljelih još ne pokazuje tendenciju većeg rasta, objavili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Zaključno s 9. prosincem 2018. godine službeno je registrirano ukupno 53 oboljelih od kliničke gripe.

Pročitajte i ovo Sezona gripe - 1 TRI ŽUPANIJE PREDNJAČE Sezona gripe na vrhuncu: U Hrvatskoj oboljelo više od 20.000 ljudi Alemka Markotić, ravnateljica klinike za infektivne bolesti (Foto: Dnevnik.hr) USUSRET SEZONI INFLUENCE Upozorenje stručnjakinje: Svi bismo mogli biti zaštićeni od gripe kada bi se samo 30 posto građana cijepilo

Pritom oboljelih ima u većini županija, njih 15, a znatno odskače Dubrovačko-neretvanska županija, u kojoj je zabilježeno gotovo triput više oboljelih u odnosu na ostale hrvatske županije.

Ilustracija (Foto: AFP) Broj oboljelih od gripe, po županijama (Foto: HZJZ) Foto: HZJZ

Prevladava virus gripe tip A, i to većinom podtip A/H1N1. Po podacima Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, i u ostalim državama Europske unije bilježi se niska aktivnost gripe, sa sporadičnom detekcijom virusa, i to dominantno tipa A.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene