Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i izborni rezultat

Peđa Grbin o Plenkovićevim napadima na medije: ''Laki je malo nervozan... To je stvar pristojnosti i kućnog odgoja''

Aktualni predsjednik SDP-a Peđa Grbin, dao je izjavu za medije uoči Predsjedništva stranke. Dotaknuo se rezultata lokalnih izbora, kao i budućoj suradnji s Možemo. Osim toga, prokomentirao je nedavne napade premijera Plenkovića na medije.

Aktualni predsjednik SDP-a Peđa Grbin, prije sjednice Predsjedništva, komentirao je izborne rezultate zagrebačkog SDP-a, kao i suradnju s Možemo. Jasan je bio i oko premijerovih napada na medije.

''Napokon možemo predsjedništvo održati uživo, poštujući mjere na snazi. Razgovarat ćemo o analizi izbora i onome što je pred nama, kao i o slučaju u Istri. SDP je podnio prigovor na izborni rezultat i očekujemo odgovor DIP-a, ali zbog uočenih nepravilnosti očekujemo da će DIP ići u detaljan pregled'', kazao je Grbin.

Suradnja s Možemo!, kazao je Grbin, je normalna i bit će tema na Predsjedništvu stranke. ''Što je normalno osim da ljevica surađuje s ljevicom. Pregovori su ispred nas. Suradnja će biti ostvarena, ali ne mogu reći na koji način'', istaknuo je.

No nije sklon suradnji preko medija, napomenuo je Grbin. ''Sve opcije su na stolu. Jedno je ključno - Zagreb je doživio promjenu. Obveza SDP-a koji je sa sloganom 'Zajedno mijenjamo Zagreb' je osigurati promjenu. Mi ćemo inzistirati na nekim stvarima za koje sam siguran da će postojati stopostotna suradnja s Možemo. Primjerice, potpuna transparentnost upravljanja Zagrebom i financijama je ključna'', dodao je.

Rješavanje komunalne infrakstrukture, racionalizacija gradske uprave je također dio rješavanja problematike, kao i rješavanje prometnih problema. ''Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik, a forma je stvar dogovora i pregovora pred nama'', rekao je Grbin.

''Mi u pregovore ulazimo ne tražeći ništa. Kako će to završiti, ne mogu vam reći. Ne postavljamo uvjete kao manji koalicijski partner. Moramo saslušati stavove i želje onog tko je dobio najveće povjerenje birača'', pojasnio je predsjednik SDP-a.

Izbori zagrebačkog SDP-a bit će ujesen, dodao je. Što se napada premijera na medije tiče, Grbin je kazao da je ''Laki jmalo nervozan"

"Nema druge rečenice za to. To je stvar pristojnosti i kućnog odgoja. Ne komentiram tuđi stil pa neću ni njegov. Svatko od nas ima oči i uši'', istaknuo je. ''Izjave o novinarima nisu korektne, nisu na mjestu i nisu primjerene'', dodao je.

Što se malverzacija na lokalnim izborima tiče, Grbin je kazao da je bilo nepravilnosti. ''Ne želim suditi jesu li bile namjerne ili slučajne, a to nije ni stvar postupka trenutno. Želimo ustvrditi jesu li nepravilnosti utjecale na izborni rezultat. Mi ne odlučujemo o izbornom rezultatu. Moram malo podučiti Miletića, koji to očito ne razumije'', rekao je Grbin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad je Korzo premali Kamere snimile slučajan susret političkih protivnika: "Kako ide?", "A ide..."

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Mislav Bago Gost Dnevnika Nove TV Grbin o odgovornosti za izborni debakl u Zagrebu, otkrio i najveću SDP-ovu grešku: "Previše smo se slizali s jednom političkom opcijom"

Istaknuo je kako su SDP-ovi promatrači uočili nepravilnosti. ''Pronađeni su listići našeg kandidata na hrpi drugog, neki su listići primljeni kao nevažeći, a nisu trebali biti jer je očita bila volja da se glasa za našeg kandidata. Očekujemo da se prigovoru posveti pažnja i napravi jedino normalno. Razlika je manja od 20 glasova. Najnormalnija stvar je da se to prekontrolira, a onda ako jedan glas prevagne - tada se rezultati prihvaćaju i pobjedniku se čestita. Dok god postoji sumnja, naša je obveza tražiti da se one otklone'', napomenuo je.

Oko suradnje IDS-a i SDP-a, Grbin je kazao da nije zadovoljan kako IDS vodi Pulu i Istru, ali da nije nepristran. ''Itekako mi je bitno da se moj kraj popravi i da se u njemu bolje živi. Glasao sam za kandidata pod rednim brojem dva i u Puli i u županiji. Ako se IDS prestane ponašati kao klijentelistička skupina, kao mali HDZ, onda će biti suradnje. Sada, u ovakvim uvjetima - ne'', rekao je. Zato su birači i glasali kako jesu, dodao je.

Dodao je kako je spreman na kritike nakon izbora. ''Analizirat ćemo što smo radili loše i da to ne ponovimo. Naravno da se koncentriramo na dobro'', kroz smijeh je kazao Grbin.

Smatra da je bilo više pozitivnih primjera od negativnih, ali da bi volio da je ipak bilo još i više dobrih. ''Ima puno toga što trebamo napraviti. Svjestan sam da smo griješili'', priznao je. Za dobar primjer je istaknuo Sabinu Glasovac. ''Za potpredsjednicu Sabora je izabrana potpredsjednica SDP-a s najvećim brojem glasova od onoh koji sjede u Saboru. Članovi su rekli svoje, a Sabor je to usvojio. Ne vidim potrebu da se to mijenja, pogotovo jer kolegica Glasovac odlično radi svoj posao'', istaknuo je Grbin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene