Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Što će nam takav ministar''

Grbin opet proziva Beroša: ''Na svako pitanje i problem u resoru nađe nekoga drugoga koga će okriviti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin još jednom je u petak pozvao ministra zdravstva Vilija Beroša da podnese ostavku, pitajući što će nam ministar koji za svaki problem u svom resoru okrivljuje nekoga drugoga.

"Beroš naprosto na svako pitanje i problem u resoru nađe nekoga drugoga koga će okriviti zašto to ne funkcionira. Zato postavljam pitanje što će nam uopće takav ministar”, kazao je Grbin u Saboru i još jednom pozvao Beroša da sam ode i "ne radi dramu i cirkus”.

Kada ga se pita zašto reforme zdravstva stoje Beroš odgovara da je to zato jer su u ladici u Vladi, kada ga se pita o greškama u javnoj nabavi kaže da to nije njegov posao već stručnih službi, a na upozorenje da ne funkcionira cijepljenjem upire prstom u obiteljske liječnike, naveo je Grbin.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin O Beroševom opozivu Grbin o stanju u zdravstvu: "Novac se kroz namještene javne nabave krade od strane koronaparazita koji koriste ovu situaciju"

''U godinu dana on nije napravio ništa osim što je omogućio ljudima koji su se do jučer bavili cvjećarstvom da odjednom za milijun i pol kuna postanu IT stručnjaci”, kazao je Grbin i najavio za sljedeću srijedu još jedan sastanak opozicije vezano za pokretanje postupka opoziva, nakon čega će odlučiti kada će ga poslati u proceduru.

O odnosima predsjednika Republike i premijera Grbin je ustvrdio kako će se kod novog javnog poziva za predsjednika Vrhovnog suda vidjeti je li bilo riječ samo o igranju oko procedure ili o smišljenom napadu na pokušaj berem minimalne reforme pravosuđa.

''Predsjednik Republike je nekoliko puta pružio ruku, a predsjednik Vlade nekoliko puta tu ruku odbio'', rekao je Grbini i pozvao Plenkovića da unatoč teškim riječima s obje strane ''svoju bahatost stavi sa strane i shvati da treba razgovarati".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene