SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin kazao je kako će oporbeni prijedlog inicijative za opozivom potpredsjednice Martine Dalić u proceduru biti upućen danas ili sutra. U međuvremenu stiže vijest kako je zahtjev predan. Inicijativu je u ime podnositelja potpisao zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Galerija


Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministrici potpisalo je 37 zastupnika iz 6 oporbenih klubova i nezavisnih zastupnika. Prema proceduri zahtjev se uvrštava u dnevni red Sabora, zatim teče rok za očitovanje Vlade, te rok od 30 dana kad se mora provesti parlamentarna rasprava. Potpise je oporba prikupila početkom mjeseca, ali su taktizirali sa slanjem u proceduru.

Vezani članci Martina Dalić, bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić o kontroli cijena: "To je bilo aktualno kada sam bila jako mlada i propustila izvoditi ovakve egzibicije" Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Dalić nakon rasprave o inicijativi za opozivom: Ovaj dan sam mogla iskoristiti na puno kvalitetniji način

"U ovom slučaju msilim da je oporba pokazala da nije jalova, da će večeras jedan dio zastupnika HDZ-a večeras na Predsjedništvu imati i ovaj argument u svojim rukama protiv Plenkovića, i bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije. mislim da se tek sada sve zakompliciralo", kazao je Nikola Grmoja.

Upitan smatra li kako imaju šanse srušiti Dalić, Peđa Grbin je kazao kako svaki zastupnik može birati između podršku osobi koja je zastupala privatni interes ili podrška javnom interesu.

''Za mene nema dvojbe. Pritisnut ću tipku 'Za' i glasati za opoziv Martine Dalić, a odluka je na savjesti svakog zastupnika. Nakon svega, mislim da njoj nikada niti nije bilo mjesto u Vladi“, kazao je Grbin.

Predsjednik kluba HDZ-ovih zastupnika Branko Bačić kazao je kako ne zna zašto prijedlog još nije predan.

„Ne znam koji su to razlozi kojeg bi rasprava uopće mogla doći u Sabor. Vladajuća većina bit će jedinstvena u podršci Martini Dalić“, kazao je Bačić.