Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj policije odbacio Pavićeve tvrdnje

Grbić: Nema saznanja da iza nereda stoji oporba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić izjavio da policije nema saznanja o tome da iza nasilnih prosvjeda na prilazima zagrebačkom Markovom trgu stoje oporbene stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju komentara HDZ šuti o napadu na glasnogovornika Vlade Slika nije dostupna Nakon izjava glasnogovornika Pavića Čačić: Tužba prodiv Vlade predat će se sljedećeg tjedna

Izjavu o oporbi koja stoji iza prosvjeda dao je glasnogovornik Vlade Mladen Pavić. 'Ne. Kroz prekršajnu obradu i kriminalističko istraživanje koje smo proveli nad 65 osoba nismo došli do takvih saznanja i ja to ne mogu potvrditi', izjavio je Grbić.

>> Izgrednici sucu iznose svoju stranu priče

>> VIDEO: Divljanje huligana, Vlada krivi 'neke oporbene stranke'

Ravnatelj policije je odbacio tumačenja da je policija pregrubo reagirala na nasilne prosvjede, ističući da je postupanje policije bilo iznimno profesionalno.

'Mene je zasmetalo u određenom dijelu medija da nije dat vjeran prikaz. Uvijek se prikazuje posljedica, a nikako ono što je prethodilo', rekao je Grbić.

Naglasio je da su prosvjednici u subotu u Radićevoj ulici na policiju, koja je tamo blokirala pristup Markovu trgu, počeli bacati kamenje i boce te ih vrijeđati pogrdnim riječima, a da je policija prema njima potom primijenila upravo ona sredstva prisile koja su bila najprimjerenija za osiguranje reda i mira te odbacivanje napada.

Tom je prigodom policija privela 65 osoba te je nad njima provedena prekršajna obrada i kriminalističko istraživanje, pri čemu je 39 osoba kazneno, a 16 osoba prekršajno prijavljeno. Budući se među njima nalazilo i pet maloljenika, kaznena prijava protiv njih bit će upućena redovnim putem, rekao je Grbić.

'Sve ono što se dešavalo protekli tjedan, a posebice u subotu, bilo je sve samo ne demokratsko izražavanje svojeg mišljenja', poručio je Grbić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene