Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojica pušteni na slobodu

Odluka suca: U pritvoru ostaje 30 izgrednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Mirko Klinžić odredio je 48-satni pritvor za 30 subotnjih izgrednika, dok su tri mlađa počinitelja puštena da se brane sa slobode.

U navedenom roku od 48 sati očekuje se podnošenje prijedloga za provođenje istražnih radnji od strane Općinskog državnog odvjetništva i prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, o čemu će odlučivati nadležni sudac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićeno 400 Prosvjed u Frankfurtu: 'Gladni ste? Pojedite bankara' Slika nije dostupna Protiv Putina Više od 560 prosvjednika privedeno u Moskvi

Po riječima glasnogovornika suda Krešimira Devčića prvih desetak od ukupno 33 zadržanih izgrednika na sud su iz Remetinca dovedeni oko 9 sati. Sljedeća skupina ispitana je oko 11, a treća oko 12 sati, kazao je Devčić.

Izgrednici su još sinoć, nakon kriminalističke obrade u policiji, dovedeni na sud gdje su im uzeti osobni podaci, nakon čega su odvedeni u zatvor u Remetinec. Na subotnjim neredima u Zagrebu privedeno je ukupno 65 izgrednika, a 36 ih je izvedeno pred istražnog suca. Policija je jučer objavila svoju sliku sukoba s izgrednicima u Zagrebu.

Zagrebačka policija je izvijestila da je od 65 privedenih 13 osoba pušteno, dok su 52 zadržane. Protiv 36 prosvjednika slijedi kaznena prijava, a protiv 16 prekršajna. Oni su sinoć, nešto iza 19 sati, izvedeni pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu. Uvedeni su na stražnji ulaz kako bi se izbjegli mediji jer se uglavnom radi o maloljetnicima. Većinom je riječ o izgrednicima sa sportskih terena kojima su se jučer pridružili i prosvjednici organizirani preko Facebooka.

>> VIDEO: Divljanje huligana, Vlada krivi 'neke oporbene stranke'

>> Strani mediji o neredima: 'U Hrvatskoj ključa'

Riječ je o mlađim osobama, a najmlađi privedeni izgrednik ima samo 15 godina. Većina se opirala uhićenu pa je policija bila primorana upotrijebiti fizičku snagu i sprej. Predviđena kazna za privedene je zatvor od tri mjeseca do tri godine.

U subotnjim prosvjedima protiv Vlade, 30 policajaca je lakše ozlijeđeno. Ozlijeđeno je i 20 izgrednika, od kojih dvojica teže. Materijalna šteta nastala tijekom divljanja nije zanemariva, razbijeno je osam stakala trgovina, stanova i galerija. Oštećene su tri fasade, jedna ukrasna svjetiljka i dva službena policijska vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene