Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nisu tražili azil

Granica šuplja kao švicarski sir: Policajci duboko u Hrvatskoj pronašli čak 71 migranta

Migranti u pokretu (Foto: Dnevnik.hr)
Migranti u pokretu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Policajci su na predjelu Zlobina u petak pronašli čak 71 migranta.

Primorsko-goranska policija je izvijestila da su u petak oko 17:30 na pumskom predjelu okolice Zlobina (nedaleko od Fužina) pronašli ukupno 71 osobu, za koje se ispostavilo da su ilegalni migranti.

Pročitajte i ovo Strani radnici Prvi put suočeni s time Poznata agencija piše o Hrvatskoj: "Napadaju ih, ismijavaju, optužuju da prijete sigurnosti... a trebat će ih čak 500.000" Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

Osobe koje su policajci pronašli kod sebe nisu imali osobne dokumente, zbog čega su privedeni u službene prostorije kako bi im utvrdili identitet. 

"Dosadašnjim provjerama utvrđeno je da svi spomenuti strani državljani u Republici Hrvatskoj borave nezakonito te će se u daljnjem tijeku postupka prema istima primijeniti propisane zakonske mjere", kaže se u priopćenju policije.

Dodaje se da tijekom dosadašnjeg postupka niti jedan od zatečenih stranih državljana nije izrazio namjeru traženja azila te se daljnji postupak nastavlja u skladu sa Zakonom o strancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene