Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli računi

Građani prevareni: Saznajte koliko je struja doista poskupjela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći po računima, najavljeno poskupljenje struje ne iznosi 20 već 22, pa čak i 23 posto.

Većina građana ostala je u šoku nakon što je dobila uplatnice s uvećanom cijenom struje za novo obračunsko razdoblje, piše Slobodna Dalmacija. Umjesto najavljenog poskupljenja od 20, nekim je zaračunato poskupljenje od 22 do 23 posto.

Pročitajte i ovo Poskupljenja - 4 Novi udar na džepove Oštre reakcije na najavljena poskupljenja: "Ne možete naplaćivati vodu i odvodnju, a imate stare cijevi" Slika nije dostupna Pa ti šalji račune... VIDEO Bakica postala hit na You Tubeu: 'Tuče' sve pred sobom!

Nenad Kurtović, predsjednik Saveza udruga za zaštitu potrošača, kaže da se uglavnom radi o dvotarifnom modelu potrošnje kojeg ima većina kućanstava u Hrvatskoj, točnije, 62 posto.

>> 'Poskupljenje struje je nezakonito i bez objašnjenja'

Naprimjer, ljetna rata struje prosječnom kućanstvu struje u Hrvatskoj koje potroši oko 7000 kilovata godišnje bila je oko 400, a s poskupljenjem iznositi će 490 kuna. Kurtović upozorava kako je to dokaz da je cijena struje skočila za 22 do 23 posto.

Dodao je kako građani u ovom trenutku mogu u roku od 15 dana od primitka uplatnice tražiti smanjenje rate ili samo platiti prvu ratu, obzirom da se radi o pretpostavljenoj potrošnji. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene