Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezna uprava nastavlja nadzor

Građani poslali više od milijun fiskalnih računa za nagradnu igru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava objavila je da dosadašnjim intenzitetom nastavlja nadzor obveznika fiskalizacije,kako obveznika koji su u taj sustav ušli s početkom travnja, tako i onih koji su u sustavu fiskalizacije od početka godine.

Započela je druga faza fiskalizacije u kojoj, nakon velikih i srednjih poduzetnika i ugostitelja, obvezu fiskalizacije imaju i obveznici, koji kao jednu od djelatnosti obavljaju trgovinu na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikla, te obveznici, koji obavljaju djelatnosti slobodnih zanimanja.Broj potencijalnih obveznika fiskalizacije od 1. travnja je 57.133, navodi se u priopćenju Porezne uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslovanje mimo zakona Fiskalizacija popušta: Ugostitelji, trgovci i odvjetnici opet ne izdaju račune, svaka peta prevara u Zagrebu Slika nije dostupna U sedam mjeseci Od početka fiskalizacije izdano preko MILIJARDU fiskalnih računa!

Nadzor istog intenziteta kao i dosad

Pritom se najavljuje da će Ministarstvo financija, Porezna uprave nastaviti s nadzorom poreznih obveznika istim intenzitetom kao do sada. Inspektori će obilaziti obveznike koji su u fiskalizaciju stupili 1. travnja, ali će i dalje nadzirati i obveznike koji su u sustav fiskalizacije ušli 1. siječnja. Nadzor će se istim intenzitetom provoditi cijelu 2013. godinu, poručuju iz Porezne uprave. Napominju također kako je u nedjelju, 31. ožujka, održano javno izvlačenje prvog kola nagrade igre 'Bez računa se ne računa' u kojoj sudjeluju građani koji prikupe i pošalju 20 različitih fiskalnih računa.

Građani poslali više od milijun fiskalnih računa za nagradnu igru

Građani su poslali više od 50 tisuća kuverti, odnosno poslali su više od milijun fiskalnih računa, navode iz Porezne uprave iz koje zahvaljuju građanima na velikom odazivu i sudjelovanju u nagradnoj igri, odnosnu u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u promet gotovinom. Iz Porezne pozivaju građane da šalju kuverte s 20 različitih fiskalnih računa i za drugo kolo nagradne igre za koju će se javno izvlačenje dobitnika održati 30. lipnja te građane pozivaju da i dalje provjeravaju fiskalne račune putem interneta i slanjem SMS poruke, kao i da nepravilnosti prijave Poreznoj upravi na besplatni broj telefona 0800 1001.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene