Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh fiskalizacije

Evo koliko VEĆI promet su ugostitelji prijavili nakon uvođenja fiskalnih blagajni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava objavila je podatke o tome koliki su promet ugostitelji prijavili za siječanj.

U Poreznoj su se upravi pohvalili rezultatima uvođenja fiskalnih blagajni u ugostiteljske objekte diljem Hrvatske. Tvrde da je samo u siječnju, mjesecu kada se veći broj ugostitelja još prilagođavao novom sustavu naplate računa, ukupan prijavljeni promet bio čak 31,43 posto veći u odnosu na siječanj 2012. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povećanje od 50 posto Porezna se hvali učincima fiskalizacije: Veći promet broji se u MILIJARDAMA! Slika nije dostupna Dogovor s državom Odvjetnička komora odustala od ocjene ustavnosti i prihvatila fiskalne blagajne

'Fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, u siječnju 2012. godine prijavile su isporuke u vrijednosti 139.183.743,43 kuna, dok su u siječnju 2013. prijavile promet od 182.932.210,65 kuna', kažu u Poreznoj.

>> Odvjetnička komora odustala od ocjene ustavnosti i prihvatila fiskalne blagajne

Dodaju da se dobri rezultati iščitavaju i iz usporedbe prijavljenog prometa kod malih pravnih osoba. 'Prijavile su 23,52 posto prometa više u odnosu na prošlu godinu. U siječnju 2012. prijavile su 147.986.086,06 kuna prometa, dok su za isti mjesec u 2013. godini prijavili promet od 182.799.127,22 kune.'

Razlika u ostvarenom prometu mjerila se na uzorku od 3.412 fizičkih osoba, odnosno 1.346 malih pravnih osoba kod kojih je Porezna uprava bila u nadzoru primjene odredbi Zakona u fiskalizaciji u prometu gotovinom.

U međuvremenu se nadzor znatno postrožio pa u Poreznoj upravi u sljedećim mjesecima očekuju još bolje rezultate od siječanjskog.

'Učinak bi trebao biti još veći nakon 1. travnja, kada se obveza fiskalizacije propisuje za obveznike koji obavljaju djelatnost trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikala, obveznike koji obavljaju djelatnost slobodnih zanimanja te nakon 1. srpnja kada se obveza propisuje za sve obveznike fiskalizacije', kažu u Poreznoj upravi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene