Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani na Kerumovoj strani

Kerumu krivi novinari, Državnom odvjetništvu Kerum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Kerum ima problema s poznavanjem zakona. Ako mu se utvrdi krivnja zbog afere oko vrtića, ubrzo će morati platiti 50 tisuća kuna, a grad Split još 150 tisuća.

Istodobno, državno odvjetništvo istražuje i ostale poslovne poteze splitskog gradonačelnika i utvrđuje jesu li bili u skladu sa zakonima. Gradonačelnik je na odmoru i šuti, a Splićani i oporba sve glasnije komentiraju aferu. Tako je reagirao splitski gradonačelnik kada se saznalo da je suprotno zakonu krenuo raditi vrtiće. I dok su Kerumu krivi novinari: Odvjetništvu je kriv Kerum. Splitske vlasti pak poručuju: dokazat ćemo da nismo krivi. 'Mi imamo tumačenje pravnih stručnjaka i sveučilišnih profesora po kojima lokalna zajednica mora imati jednu fleksibilnost u tumačenju samog zakona i mogućnost da procjeni samostalno ako je nešto za nju od iznimne važnosti, odnosno za nas je od iznimne važnosti bilo otvaranje vrtića do prvog devetog, a to je značilo žurni postupak u opremanju i sređivanju', objasnila je Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

>> Zbog vrtića Kerumu i Gradu Splitu 200.000 kuna kazne

Da su išli preko javnog natječaja, tvrde u Gradu, za 260 djece vrtić se ne bi skoro otvorili. No gradska oporba pak napominje kako je postupak državnog odvjetništva jasno upozorenje. 'Kako se ne može raditi mimo zakona, kako je nužno da se u ovoj državi poštuje procedura zakonska, kako nitko u ime bilo kakvih dobrih, loših ili ne znam kakvih namjera nema opravdanje zaobilaziti zakon', rekao je Marin Jurjević, gradski vijećnik SDP-a. Ipak, dobar dio samih Splićana i dalje je na strani gradonačelnika Keruma.

U vrtiće ne prije listopada

'On sam kaže da će on od svojih novaca napravit i onda zašto bi to državno odvjetništvo, zašto se nisu prije javili kad je trebalo, kad je bilo afera, a sad su odjednom tako prenaglili. Mislim da to nije pošteno, jer ako grad ništa ne košta, nikoga ništa ne košta zašto takva istraga', rekao je jedan Splićanin. 'Pustite ga neka radi, neka napravi, a ne da djeca po ulicama stoje, pustite ga', rekao je drugi stanovnik Splita. Zbog afere koja je izbila zbog vrtića Kerum je već takoreći posegnuo u vlastiti džep. Tvrtka Kerum plaća sve radove, no opremanje ipak ide preko javnog natječaja, tako da u nove vrtiće djeca neće prije listopada.

Je li po vašem sudu Kerum zaslužio ovu kaznu?

  • Da, bilo je i vrijeme
  • Trebao je dobiti i veću
  • Nije zaslužio kaznu
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene