Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Građane u medijima najviše zanima zdravlje, najmanje politika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje GfK-a Hrvatska pokazalo je kako građane u medijima najviše zanimaju teme o zdravlju i prehrani te sadržaji o prirodnim ljepotama naše zemlje, dok najmanje interesa pokazuju za teme vezane uz politiku.

Teme o zdravlju i prehrani visoko je ocijenilo 70 posto ispitanika, pri čemu one nešto više zanimaju žene i osobe starije od 65 godina. Sadržaje o prirodnim ljepotama zanima 67 posto ispitanika, među kojima najviše građane iz Slavonije, žene, osobe starije od 45 godina te visokoobrazovane. Prema interesu slijede novostima iz naše zemlje (65 posto), no one najmanje zanimaju mlade u dobi od 15 do 24 godine. Na drugoj strani, novosti iz svijeta dobivaju najviše ocjene kod manje od polovice ispitanih a tek malo više za njih su zainteresirani muškarci.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Srozavanje institucija Najavili su tvrdu kohabitaciju, dobili smo tvrdu komunikaciju: ''Tu nitko nije nevin''

Veliko zanimanje za okoliš i klimatske promjene

Teme o hrvatskom društvu i načinu života u zemlji zanima oko 60 posto ispitanika, a društvena zbivanja u svijetu tek oko 40 posto ispitanika. Među njima nešto je više muškarci i dobna skupina između 35 i 44 godina starosti. Pitanja zaštite okoliša (58 posto) i klimatskih promjena (50 posto) pobuđuju dosta veliko zanimanje, pri čemu zaštita okoliša više zanima muškarce i visoko obrazovane, a klimatske promjene stanovnike velikih gradova te također visoko obrazovane. Visoko su ocijenjeni i gospodarski i financijski sadržaji koje zanima više od 50 posto ispitanih, a naročito muškarce te osoba s višim i visokim obrazovanjem.

Slabo zanimanje za obrazovanje, znanost, tehnologiju...

Politika u Hrvatskoj i svijetu, dobila je dosta slabe ocjene, a istraživači procjenjuju da je to možda i stoga što su te teme najviše zastupljene u masovnim medijima pa ispitanici nemaju potrebe saznati više. Ipak čudi ih slabije zanimanje ispitanika za medijske teme vezane uz obrazovanje, znanost i tehnologiju računala i internet. Istraživanje GfK-a Hrvatska - instituta za istraživanje tržišta, provedeno je u svibnju na reprezentativnom uzroku od tisuću građana starijih od 15 godina, osobnom anketom u kućanstvu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene