Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što je važnije, razvoj grada ili fotelja? Odgovor stiže iz Vukovara. Najsiromašniji grad u Hrvatskoj, s najvećom stopom nezaposlenosti, zbog štednje, ostao je bez deset milijuna kuna za razvoj i obnovu. No, lokalni političari ovih se dana svađaju oko posve drukčijih tema: tko će sjediti u kojem uredu i kojim će se automobilom voziti na posao.


Gradska kuća s malo soba, a puno zahtjeva. Ured na trećem katu potreban je predsjednici Gradskog vijeća. 'To nije moj hir i moja bahatost, to je najveći prostor na katu gdje se nalazi i gradska vijećnica', brani se HDZ-ovka Zdenka Buljan, predsjednica Gradskog vijeća Vukovara. No, gradonačelnik joj je omogućio sobu na drugom katu. 'Ova je soba čak i veća za četiri kvadrata, problem joj je što nije na trećem katu, a ja sobu ne mogu prebaciti na treći kat', rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

Vezani članci Važnost pojasa (Foto: Instagram) Istaknule važnost vezanja pojasa na vrlo efektan način, dobro ćete upamtiti njihovu lekciju Udar munje (Foto: Screenshot/YouTube) Munja ne udara dvaput na isto mjesto? Nevjerojatna snimka opovrgnula staru izreku

Od trećeg do drugog kata nekoliko je stepenica, ali stepenice su, kažu vijećnici, prepreka boljem radu. 'Mislim da bi nam suradnja bila puno praktičnija i svrsishodnima da smo blizu jedni drugima', kaže Jure Bilušković, bivši predsjednik Gradskog vijeća iz redova HSP-a. Blizu, a tako daleko. Službeni automobil druga je kost razdora. 'Ja ne vozim i nije mi važno tko će me voziti. Jučer sam zamolila gradonačelnika kada sam trebala doći u grad potpisati neke dokumente, da netko dođe po mene, jer stanujem dva kilometra dalje, rečeno mi je da ne mogu dobiti prijevoz', kaže Buljan. 'Štednja' je gradonačelnikov odgovor.

'Ako netko ne zna voziti auto, a treba doći na posao, i ja koristim svoj auto', kaže gradonačelnik. Političari u automobilima, Pajo na biciklu. Iz Njemačke se vratio u Vukovar i požalio. 'Da sam znao da je tako, ne bih došao ni da mi poklone najljepši neboder u Vukovaru', rekao je Pajo Perišić. No najljepših nebodera je malo. Država je Vukovaru skresala deset milijuna kuna, pa će na ljepotu ulica građani još pričekati. 'To im je jako pametno! Prvo udare po sirotinji! Oni idu dalje, a mi kud da idemo?', žale se građani. Građane ne brine tko će se od političara voziti u kojem automobilu. Samo žele da ih političari ne voze u krivom smjeru.