Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pukao u eteru

Još jedan Bandićev ispad: "Mene nitko ne je*e! Ja sam institucija, a ne klošar! Čime se hranite?!"

Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr)
Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Obitelj Maršanić zagradila je u utorak okretište tramvajskih linija 5 i 17 u Prečkom. Ogradu su maknule gradske službe, a obitelj je dobila poziv u Grad. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu, kako je rekao, sve dogovorio s obitelji Maršanić.

Bandić je gostovao u emisiji Zagrebi po Zagrebu Radio Sljemena. U priči oko betoniranja i stavljanja žice na okretište u Prečkom, izneseni su novi podaci - da je obitelj koja ima vlasništvo nad tom zemljom poručila da za rješavanje tog pitanja Grad Zagreb ima 24 sata.

Pročitajte i ovo Javni prijevoz u Zagrebu Obavijest ZET-a Važna izmjena u tramvajskom prometu: Pogledajte koje linije voze skraćeno Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Jutro poslije blokade Okretište u Prečkom danas čuvaju zaštitari, obitelj Maršanić primio Milan Bandić: "Čekamo rješenje do kraja dana ili zaoštravamo mjere!"

Bandić je prije toga rekao da se s vlasnikom zemlje sve dogovorio dva sata ranije. "Na ucjene ne pristajemo, to može slati nekom drugom. S gradonačelnikom se tako ne razgovara, ja rješavam problem", odgovorio je Bandić koji je prije te informacije rekao kako će se problem riješiti te da njegove kolege nisu reagirale na 'adekvatan način' kada su saznale za presudu", prenosi 24 sata.

"Problem je što ljudi ne žive svoj posao kao ja. Da ga žive 30 posto kao ja, sve bi bilo bolje" dodao je komentirajući svoje suradnike Bandić. No, nakon informacije da ima samo 24 sata da riješi problem, Bandić se okomio i na voditelja emisije. "Žao mi je što preko vašeg etera promovirate nasilje. Neće nitko nikome slati ultimatume. Samo vas molim, razgovarate s gradonačelnikom. Uozbiljimo stvar! Ja sam institucija Grada i gradonačelnik, a ne klošar! Nema prijetnji u demokratskoj Hrvatskoj. Vi promovirate to ucjenjivanje, nemojte to raditi", obrušio se Bandić na voditelja.

Komentirao pozive slušatelja i - opsovao

Nakon nekog vremena javile su se dvije gospođe i komentirale raniji Bandićev istup. "Bandić je gradonačelnik, ali se ne ponaša demokratski", kazala je jedna od njih, dok je druga čestitala voditelju na 'smirenosti zbog bahatosti koje se dogodilo u studiju'. Voditelj je pozvao slušatelje da postavljaju pitanja gradonačelniku, a Bandić je zatim komentirao pozive i - opsovao.

"Svatko ima pravo na svoj stav u demokraciji. Ja sam pristao biti u vašoj emisiji, a ono što se prenose drugi mediji, a onda to prenosite vi, je nekorektno. Može gospođa govoriti što hoće, mene nitko ne je*e. Ja sam prije dva sata razgovarao s čovjekom. Zašto to radite? S čime se hranite? Od kad je ta informacija? Ne može nitko ucjenjivati Grad Zagreb, svidjelo se to njemu ili ne. Taj se nije rodio niti će se roditi dok sam ja gradonačelnik", kazao je.

Stavili ogradu na okretište

Podsjetimo, obitelj Maršanić je u utorak blokirala okretište tramvajskih linija 5 i 17 u Prečkom. Postavili su ogradu, zbog čega su tramvaji preusmjereni na Jarun, a građane su prevozili autobusi. Tijekom večeri su gradske službe maknule ogradu.

Maršanići su prije pola godine dobili pravomoćnu presudu koja kaže da je zemljište na kojem se nalazi okretište njihovo, no otad s Gradom ne uspijevaju dogovoriti pravičnu naknadu za svoj posjed, kako su rekli. Gradonačelnik je u emisiji rekao da je obitelj u vlasništvu, ali ne i u posjedu okretišta koje je u interesu grada.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene