Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno doznajemo

Sabo optužen za još jedan pokušaj podmićivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom još je jedna optužba za pokušaj podmićivanja gradskih vijećnika.

Neslužbeno doznajemo da je USKOK razgovarao s HDZ-ovim vijećnikom Radivojem Đurićem i njegovom suprugom. Đuriću je Željko Sabo navodno nudio mito ako prijeđe na stranu SDP-a i na taj način omogući konstituiranje Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jednoglasno odobreno Mandatno imunitetno povjerenstvo odobrilo kazneni postupak protiv Sabe Slika nije dostupna 'Želim samo raditi za Vukovar' Evo što Željko Sabo misli o ostavci na mjesto gradonačelnika

>> Vukovarski SDP-ovci najavili očitovanje o pokušaju podmićivanja

Pred kamere Đurić i supruga nisu htjeli. 'Ne bi sad išao u detalje, ali ja sam u određenim trenucima bio upoznat s tim događanjima', rekao je Damir Barna, predsjednik GO HDZ-a Vukovar.

Sabo je optužbe odbacio, njegova stranka je bez komentara, a USKOK ne otkriva provodi li istragu. Prema novom Kaznenom zakonu, za podmićivanje gradskih vijećnika predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

'S gospodinom Đurićem nikada nisam razgovarao. Vrši se organizirani pritisak HDZ-a putem medija da me se diskreditira, a sve u svrhu novih izbora u Vukovaru. S obzirom da znaju kako imam potporu građana, te da su na svim izborima poraženi, to je jedino što im preostaje', rekao je je Sabo.

Hoće li pokrenuti istragu, USKOK ne otkriva. 'Sukladno zakonskim odredbama, ne odgovaramo na upite istražujemo li nešto ili ne', kratko su priopćili iz USKOK-a. Slučaj nisu htjeli komentirati ni u središnjici SDP-a. Afera nije ugrozila lokalnu koaliciju SDSS i SDP. Imaju 12 zastupnika kao i desna koalicija predvođena HDZ-om. Oni tvrde da nisu za nove izbore.

'Mislim da do novih izbora za Gradsko vijeće neće doći, da će prevladati razum', rekao je Barna. Veću brigu od konstituiranja gradskog vijeća Sabo će imati ako USKOK prihvati tvrdnje HDZ-ovih vijećnika.

'Tko ponudi nekome obećanje dara nekakvo mito da glasuje na određen način također će se kazniti s kaznom zatvora koja je zapriječena od šest mjeseci do pet godina', rekao je Nikola Mandić, odvjetnik.

Među Vukovarcima su podijeljena mišljenja. Krajem mjeseca slijedi posljednji pokušaj konstituiranja gradskog vijeća. Tada će se vidjeti je li afera naštetila vukovarskom gradonačelniku i hoće li građani na nove izbore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene