Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove reakcije na govor Predsjednice

Gradonačelnik Šibenika o kritikama Vladi za demografiju: "To i nije kritika"; Zekanović: "Burić je lagao''

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (Foto: dnevnik.hr)
Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (Foto: dnevnik.hr) Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvoje Zekanović (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Kritike na račun Vlade koje je iznijela Kolinda Grabar-Kitarović komentirali su gradonačelnik Šibenika i Hrvoje Zekanović.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić (HDZ) komentirao je kritike koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila na račun Vlade rekavši kako on misli da "to i nije kritika".

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv"

"Svako suočavanje s činjenicama ne znači kritiku. Ja kad me netko suoči s negativnom, uvjetno rečeno, pričom, onda to smatram poticajem da tome usredotočim pažnju i da eventualno taj problem riješim", kaže Burić.

U Šibeniku je bio i Hrastov Hrvoje Zekanović.

"Ja bih se usudio reći da je ovaj put i bila blaga kako zna biti", komentirao je kritike koje je iznijela Predsjednica, a onda se osvrnuo na događanja unutar vijećnice gdje je, tvrdi on, gradonačelnik Šibenika iznio "krive i netočne podatke vezane za demografsku situaciju u Šibeniku".

"Grad Šibenik, što je gradonačelnik ovaj put pokušao sakriti, grad je na jadranskoj obali s daleko najgorom demografskom situacijom. I on je ovaj put iznio krive podatke Predsjednici pokušavajući situaciju prikazati boljom nego što jest", rekao je Zekanović i dodao kako je Grad izgubio 25 posto stanovništva od 1991. godine do danas.

"Drugim riječima, ne postoji niti jedan drugi grad na jadranskoj obali ove veličine koji je u goroj situaciji. Tako da moram ovdje istaknuti da se situacija Predsjednici pokušala pokazati značajno boljom nešto što zapravo jest, odnosno da joj se jednostavno, ja ću reći, lagalo", rekao je.

"Lagalo se navodeći krive brojke, krive podatke. Grad Šibenik pao je za 25 posto i više, s tim da je i prirodni pad sve veći i imamo sve veće iseljavanje iz županije. I to su stvari koje treba istaknuti i ne smiju se sakivati i stavljati pod tepih. U jednom trenutku moramo se suočiti s najvećim problemom naše županije i grada", zaključio je Zekanović.

Predsjednica kritizirala, ministrica oštro odgovorila

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Šibeniku se osvrnula na demografske probleme Hrvatske ocjenom kako "nema više vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah".

Odgovarajući na ove kritike, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić rekla je da Vlada provodi demografske mjere te da je lakše kritizirati nego preuzeti odgovornost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene