Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke po obnovi

Pucaju zgrade, poplava u podrumu, problemi s pitkom vodom... Stanari Zvijezde su očajni, gradonačelnik im poručio: ''Svi smo dio problema i rješenja''

Radovi u Karlovcu - 1
Radovi u Karlovcu - 1 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Radovi u Karlovcu - 1 Radovi u Karlovcu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Radovi u Karlovcu - 2 Radovi u Karlovcu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Radovi u Karlovcu - 3 Radovi u Karlovcu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Radovi u Karlovcu - 4 Radovi u Karlovcu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Radovi u Karlovcu Galerija 1/5 >>
Zaboravlja se da se desetljećima tvrdilo da Zvijezda propada, upozorio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić nezadovoljne stanare stare gradske jezgre.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić poručio je u četvrtak da Grad Karlovac i gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija neće stanovnike Zvijezde ostaviti "na milost i nemilost radovima", dan nakon što su nezadovoljni građani objavili da su podnijeli prijave nadležnim tijelima.

Žitelji gradske jezgre u kojoj do svibnja sljedeće godine tvrtka GIP Pionir izvodi trogodišnje komunalne radove u sklopu 67 milijuna eura vrijednog projekta, koji provodi gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija, a uglavnom je financiran iz fondova EU, upozoravaju da su im zbog radova oštećeni domovi, propadaju im poslovi i ugroženi su pješaci.

"Moram stati iza onih koji su izravno uključeni u projekt iz Vodovoda i kanalizacije i Grada Karlovca. Svakoga dana smo na terenu. Upitno je je li tehnologija koja se koristi dobra i je li se moglo brže ili sporije, o tome će se izjasniti nadzor. Ne branim izvođača, no drže se ugovora. Stalno komuniciramo i tražimo da se problemi rješavaju odmah", rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

Problema ima, a to su izvođenje i tehnologija radova, starost objekata i njihovo održavanje, priznao je Mandić. "Svi smo dio problema i rješenja, svi imaju odgovornost prema svojim objektima", dodao je.

Direktorica Vodovoda i kanalizacije Katarina Malenica odbacila je nagađanja da je zbog radova ugrožena kvaliteta pitke vode u Zvijezdi ustvrdivši da je takav slučaj u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveti Antun" izoliran, a problem je u unutrašnjim izolacijama.

Također je za slučaj plavljenja podruma kuće Mirne Hauswirth u Haulikovoj ulici rekla da je podrum loše izoliran. Dodala je da će izvođač morati sanirati temelje kuće obitelji Dupin.

Pročitajte i ovo Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Građani Zvijezde u očaju Najveći projekt u povijesti grada pretvara se u katastrofu: ''Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost''

Gradonačelnik je još jednom upozorio na važnost poštivanja procedure utvrđivanja štete i predaje zahtjeva za odštetu i nije odbacio mogućnost da Grad isplati odštetu, a potom se naplati od izvođača.

Predstavljena je dinamika radova u sklopu projekta vrijednih 11.844.381 euro na Gornjoj Švarči i u Gornjem Mrzlom Polju. Nadzor koji provodi tvrtka Hidrokon dozvolio je izvođaču, Aquatermu i Vodoprivredi, produljenje roka za 64 dana jer su obavljeni dodatni radovi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene